Confidenţialitate

Prima pagină | 23 noiembrie 2017

Jurnalul Naţional atrage atenţia că se pregătesc noi reguli pentru mașini în ceea ce privește inspecția tehnică, modul de vânzare-cumpărare al autoturismelor și mai ales taxele plătite pentru a deține sau înmatricula un autovehicul. Unele dintre actele normative au primit acordul Parlamentului și au deja o dată certă pentru intrarea în vigoare, altele sunt în faza de dezbatere publică. De la anul, mașina va fi mai greu și mai scump de administrat.

Adevărul scrie că ministrul Educaţiei ar vrea ca absolvenţii de facultate la buget să fie obligaţi să muncească în România o perioadă egală cu cea a studiilor. Ideea lui Liviu Pop contravine legislaţiei europene, susţin specialiştii. Propunerea va fi supusă dezbaterii publice în viitor. În prezent, pentru a beneficia de finanţare de la bugetul de stat, cadrul legislativ nu le impune studenţilor alte constrângeri, în afara performanţei academice.

România Liberă observă că politicienii plâng de mila deţinuţilor, dar subfinanţează închisorile. Peste 137 milioane de lei au fost tăiate de Guvern din bugetul penitenciarelor în 2017, bani care ar fi fost suficienţi pentru construirea unei noi închisori sau pentru recondiţionarea şi modernizarea a 9.000 de locuri de detenţie. În medie, finanţarea penitenciarelor în ultimii ani a fost la doar 60% din necesar, după cum spune liderul sindical Sorin Dumitraşcu.

Potrivit Ziarului Financiar, Bitdefender, compania românească de tehnologie cu cea mai puternică expansiune internaţional, a transferat din China la o fabrică din Satu Mare producţia celei de-a doua generaţii a Bitdefender BOX, un dispozitiv care odată integrat în reţeaua de comunicaţii dintr-o gospodărie oferă protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase care pot ameninţa dispozitivele conectate la internet. În urmă cu doi ani, când a început producţia echipamentului, în România nu erau condiţiile necesare, dar între timp acestea s-au schimbat masiv. Costurile producerii Bitdefender Box în România sunt mai mari cu 7% faţă de China, însă transferul producţiei a fost o ambiţie personală a fondatorului Florin Talpeş.

Gazeta Sporturilor scrie că şteliştii sunt speriaţi de clujenii de la CFR. Pentru prima dată în acest an, FCSB va intra cu echipa de rezerve în Europa League. Riposta neaşteptat de puternică din campionat a echipei lui Dan Petrescu îl forţează pe Nicolae Dică să menajeze piesele grele din lot, cu riscul de a pierde locul întâi în grupele competiţiei europene şi, implicit, câteva sute de mii de euro. Viktoria Plzen – FCSB, în această seară, de la ora 20.00, la Pro TV.