Confidenţialitate

Prima pagină, 23 noiembrie 2016

Potrivit Jurnalului Naţional, apar primele efecte ale guvernării pe datorie. Ministerul Finanţelor a avut dificultăţi la ultimele cinci licitaţii de titluri de stat pentru obligaţiuni cu scadenţă mai mare de 27 de luni, semn că bancherii consideră că datoria guvernamentală a statului român este aproape de pragul critic. În plus, estimările analiştilor arată că deficitul bugetar va sări în 2017 de 3,5%, ceea ce va adânci şi mai mult datoria publică.

Potrivit României Libere, legea celor 51% produse româneşti în supermarketuri ne creează probleme în Europa. Iniţiativa care părea foarte bună în teorie nu poate fi pusa în practica, ba chiar a ajuns sa aducă prejudicii. România riscă sancţiuni din partea Uniunii Europene dacă nu va modifica prevederea din legea privind comercializarea produselor alimentare. Experţii spun că situaţia era previzibilă, deoarece iniţiatorii actului normativ nu ar fi ţinut cont de punctele de vedere ale guvernului sau Consiliului Concurenţei, iar restricţiile în piaţă pot fi introduse doar în anumite condiţii.

Contribuţia industriei la formarea Produsului Intern Brut a ajuns la 23%, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, observă Ziarul Financiar. Structura PIB-ului pe ramuri de activitate s-a schimbat radical faţă de perioada de dinainte de Revoluţie. În comunism, industria contribuia cu 46%. Scăderea acestei ponderi a dăunat economiei.

Adevărul ni-l prezintă pe superpoliţistul  care a rezolvat peste o mie de dosare cu autor necunoscut. În vârstă de 42 de ani, Gabriel Şchiopu este, din august, împuternicit la comanda Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei. Potrivit lui, pe măsură ce trece timpul, scad şansele de a-i prinde pe făptaşii din aceste complicate anchete.

Gazeta Sporturilor dezvăluie clauza secretă care îl leagă pe antrenorul Laurenţiu Reghecampf de Steaua în ciuda jocului modest. Înţelegerea scrisă ar preciza că tehnicianul nu poate fi demis cât timp echipa ocupă primul loc în clasament. Concedierea din postura de lider presupune activarea unei clauze de un milion de euro.