Prima pagină, 23 martie 2017

România Liberă scrie despre cei condamnaţi la moarte de orgoliile unor politicieni. Clinica AKH din Viena a anunţat că refuză să mai primească pacienţi din România după ce a devenit ţinta directorului de la Spitalul ‘Sf. Maria’, dr. Narcis Copcă. În decembrie anul trecut, atunci când se punea problema unui audit pentru autorizarea transplanturilor de plamâni la unitatea bucureşteană, medicii din Austria erau chiar ameninţaţi voalat cu o investigaţie a procurorilor. Narcis Copcă susţine că este acuzat pe nedrept. Cert este că, deocamdată, pentru bolnavii care au nevoie disperată de transplant de plamâni nu exista nicio soluţie. Autorităţile române nu sunt capabile nici măcar să comunice cu Eurotransplant pentru a găsi o rezolvare. În ţară, devine tot mai evident că astfel de transplanturi nu pot fi facute în siguranţă.

Adevărul analizează poziţia exprimată de ministrul Justiţiei în dezbaterea din Parlamentul European asupra situaţiei din România. În faţa eurodeputaţilor din Comisia de libertăţi civile, Tudorel Toader a spus că ordonanţa 13 – prin care ar fi fost dezincriminate mai multe infracţiuni – a avut un singur păcat, acela că a fost adoptată seara târziu, ceea ce este “foarte nefiresc”, după cum a spus ministrul. Tudorel Toader nu a pierdut ocazia să critice din nou ancheta procurorilor asupra adoptării actului controversat.

Jurnalul Naţional observă că frauda alimentară este combătută cu o comisie inexistentă. Decizia autorităţilor de a ancheta posibile diferenţe de calitate a produselor alimentare tinde să devină doar praf în ochii consumatorilor. Deşi a trecut aproape o lună de când ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţa noua măsură, lucrurile sunt încremenite în proiect. Nimeni nu prea ştie ce are de făcut.

Potrivit Ziarului Financiar, deşi lipsesc din cabinetele medicilor de familie, România exportă vaccinuri de 10 milione de euro, arată datele statistice. Ţara noastră este dependentă de doi giganţi internaţionali din domeniul farmaceutic care au autorizaţie de punere pe piaţă a vaccinurilor, francezii de la Sanofi şi britanicii de la GlaxoSmithKline. Motivele pentru care vaccinurile lipsesc sunt legate de aprovizionarea deficitară, dar şi de decizia unor producători de a le scoate de pe piaţă sau de a înceta producţia.

Gazeta Sporturilor consemnează că Ionuţ Nedelcearu, Patrick Petre, Vlad Olteanu şi Alin Dudea au băut în avionul ce transporta naţionala de tineret în Spania. Cei 4 au fost scoşi din lot şi expediaţi, aseară, acasă. Şefii de la Dinamo au decis să-i trimită la echipa a doua pe termen nelimitat şi să îi amendeze.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS