Prima pagină, 23 iunie 2017

Adevărul trage linie după guvernarea lui Sorin Grindeanu. Mandatul acestuia a început cu un SMS primit de la Klaus Iohannis şi s-a terminat tot cu un SMS, pe care premierul i l-a trimis preşedintelui. Între aceste două scurte mesaje scrise s-a întins un scurt Guvern al României. În urma sa rămâne celebra Ordonanţă 13 şi decizia istorică a unui partid de a-şi trânti propriul Guvern. Când a plecat la drum, executivul s-a înhămat să respecte la literă programul de guvernare şi să aducă bunăstare românilor. La şase luni de la învestire, Executivul a căzut şi, deşi a implementat unele măsuri pozitive, în special de natură socială, vâlva creată prin anumite promisiuni a dezechilibrat serios mediul de afaceri şi economia românească.

România Liberă aminteşte că luptele fratricide din PSD nu sunt o noutate. Informaţiile neoficiale vehiculate par să contureze un scenariu în care Liviu Dragnea a fost deranjat de semnele de independenţă ale lui Sorin Grindeanu. Amânarea adoptării legilor privind justiţia (unde Dragnea avea un interes direct la pragul pentru abuzul în serviciu) şi faptul că premierul nu a susţinut Legea salarizării, prin care Dragnea vrea să cumpere bunăvoinţa bugetarilor, par să fi umplut paharul răbdării şefului PSD. A urmat un adevărat teatru al absurdului.

Jurnalul Naţional observă o situaţie tragică în universităţi. Numărul candidaților la admiterea în facultăți este în scădere constantă, de la un an la altul, iar criza este accentuată de ofertele din ce în ce mai bune ale instituțiilor de învățământ superior din alte țări europene. Instituțiile românești de învățământ superior se pot baza pe cel mult 90.000-95.000 de absolvenți, iar 10.000- 15.000 pleacă în străinătate la studii. Deficitul de candidați depășește 31.000, iar profesorii nu au prea mari speranțe nici anul acesta de la rezultatele bacalaureatului.

Ziarul Financiar consemnează tranzacţia record de pe piaţa aplicaţiilor mobile. Clever Taxi a fost cumpărată de Daimler prin My Taxi. Tinerii Mihai Rotaru şi Alexandru Dumitru (32 de ani), fondatorii aplicaţiei care a intermediate, în 5 ani, peste 40 de milioane de curse cu taxiul în 20 de oraşe din România, au încasat cel puţin 3 milioane de euro fiecare.

Jackpot, titrează Gazeta Sporturilor. Patronul FCSB aruncă, şi în această vară, sume imense de transfer pe jucători din Liga I. Gigi Becali a dat 750.000 de euro pe Budescu, 1,7 milioane pe Nedelcu şi a făcut o ofertă de două milioane de euro pentru Coman. Calculele Gazetei arată că, doar în ultimii 5 ani, din jucătorii cumpăraţi scump şi vânduţi în străinătate, FCSB a câştigat 34 de milioane de euro net.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS