Confidenţialitate

Prima pagină, 23 ianuarie 2017

Adevărul scrie că au fost proteste în toată ţara. Zeci de mii de oameni au demonstrate, aseară, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă iniţiate de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, privind graţierea colectivă și modificarea legislaţiei penale.  Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat protestului din Capitală, mărșăluind alături de cei prezenţi de la Piaţa Universităţii până aproape de Piaţa Romană.

Potrivit Jurnalului Naţional, incendiul din clubul Bamboo a pus din nou pe jar autoritățile, după un an de stagnare a măsurilor luate împotriva localurilor fără autorizații și avize de funcționare. Faptul că un asemenea local funcționa fără autorizație, dar nu fusese închis, ridică multe semne de întrebare: de ce a fost lăsat să funcționeze? Cine l-ar fi putut închide? Guvernul Cioloș a înăsprit legea, dar a prorogat termenul de aplicare până în iulie 2017.

România Liberă consemnează primele zile ale lui Donald Trump la Casa Albă. Republicanul şi-a început mandatul cu stângul. Sfatuit de toţi consilierii să nu intre în conflict cu presa şi cu serviciile secrete, preşedintele american i-a ascultat pe jumătate . În prima zi plină ca nou lider al Statelor Unite, acesta a făcut o vizita la sediul CIA, ocazie cu care a pornit o tiradă împotriva jurnaliştilor, pe care îi acuză că sunt “cei mai necinstiţi de pe pamânt“.

Costul ipotecarelor în lei este între 4% şi 5% pe an la băncile mari, notează Ziarul Financiar într-o analiză.  Publicaţia observă că cea mai bună dobândă anuală efectivă pentru un credit în valoare de 68.000 de euro, echivalentul în lei, pe o perioadă de 30 de ani, o afişează BRD, a doua cea mai mare bancă locală, cos – tul total al creditului fiind de 3,96%. Avansul cerut clientului în acest caz este 35%, însă în condiţiile existenţei unei garanţii suplimentare nivelul scade până la 15%.

Gazeta Sporturilor observă că la Australian Open, liderii și-au făcut bagajele. Nemțoaica Angelique Kerber și scoțianul Andy Murray, favoriții competiției, au fost eliminați în optimile de finală. Sorana Cîrstea s-a oprit în aceeași fază, fiind învinsă de Gabrine Muguruza cu 6-2, 6-3, într-un meci în care jucătoarea spaniolă a dominat.