Confidenţialitate

Prima pagină | 23 februarie 2018

Gazeta Sporturilor scrie că steliştii au intrat în istorie cu una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din toate timpurile. FCSB a pierdut pe terenul echipei italiene Lazio, scor 1-5. Adversarii au introdus pe teren cel mai bun 11 şi au făcut instrucţie cu fragila echipă antrenată de Nicolae Dică.

Adevărul observă că Guvernul a ajuns să piardă şirul cârpelilor pe care e nevoit să le facă la “revoluţia fiscală”, cea mai recentă fiind aceea de a repara reducerea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului şi a sumelor plătite pe perioada concediilor medicale. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, nu mai pridideşte cu astupatul găurilor. Şarada nu se termină aici, urmând să mai existe cel puţin o ordonanţă reparatorie, prin care Executivul să rezolve şi problemele create de Formularul 600.

România Liberă consemnează că alimentele au început să se scumpească în valuri de la începutul anului, unele majorări de preţ devansând estimările analiștilor, care prognozau acest avans pentru luna martie. Devalorizarea leului în raport cu euro a majorat preţurile pentru produsele de import, al căror preţ în rafturile supermarketurilor a crescut sensibil faţă de luna decembrie. Pentru că tarifele la utilităţi au crescut în plină iarnă, vor urma, din martie, scumpiri la carne și preparate din carne, precum și la unele lactate de producţie autohtonă.

Jurnalul Naţional scrie despre lefurile de la stat. Salariul mediu net din Ministerul Afacerilor Externe trece de 9.100 de lei, cel din Ministerul Public ajunge la 8.500 de lei, iar cel din Ministerul Justiţiei este de 6.900 de lei. Câştigurile bugetarilor au crescut în medie cu 900 de lei pe parcursul anului trecut, nu însă şi cele ale angajaţilor din Învăţământ sau Sănătate.

Ziarul Financiar aminteşte că au trecut nouă ani de la minimul Bursei de la Bucureşti. În februarie 2009, la începutul crizei financiare, BVB era “la pământ”. Cine a avut curaj să cumpere atunci şi-a înmulţit banii de patru ori. Indicele BET a crescu de la 1.887 de puncte atunci, până la 8.270 de puncte acum.