Confidenţialitate

Prima pagină, 23 februarie 2017

Adevărul scrie că Bucureștiul este “campion” european la trafic de coșmar. Potrivit celui mai recent studiu în materie, capitala României depăşeşte, în special la orele de vârf, oraşe precum Moscova, Londra sau Paris. Lucrurile vor sta şi mai rău, în condiţiile în care numărul de maşini va creşte în Bucureşti.

Jurnalul Naţional se preocupă de bolnavii în scaun cu rotile, care sunt nevoiţi meargă sute kilometri distanţă pentru a-şi obţine tratamentul. Statul nu este capabil să asigure stocurile de medicamente. Mii de bolnavi riscă să rămână fără terapii.

Evenimentul Zilei consemnează că șeful statului a pierdut definitiv bătălia pentru casa din centrul Sibiului, cumpărată de la un pretins moștenitor. Klaus și Carmen Iohannis trebuie să restituie statului și moștenitorilor de drept sumele încasate din chirie după momentul radierii dreptului de proprietate asupra imobilului

Procesul a stârnit mari controverse în spațiul public și în lumea Justiției.

Ziarul Financiar remarcă alarma trasă la Finanţe: încasările în ianuarie sunt cu 5% mai mici decât în urmă cu un an. Încasările din TVA au fost cu 20% mai mici. O altă surpriză neplăcută este creşterea cu 10 procente a cheltuielilor cu salariile bugetarilor.

Potrivit României Libere, guvernările Ponta, Cioloş şi Grindeanu ne-au lăsat la mâna Gazprom. Importurile de gaze ruseşti s-au ieftinit atât de mult încât cantitatea care a intrat în România a crescut cu 629% anul trecut, în timp ce Romgaz a închis sonde. În 2013, producătorilor locali le-a fost impusă o suprataxă de 60% pe veniturile suplimentare obţinute din vânzarea gazelor, al căror preţ a fost estimat că va creşte. Menţinută de executivul tehnocrat, suprataxa este în vigoare, întrucât actualul cabinet o consideră sursă de venituri bugetare.

Filipe Teixeira şi Daniel Niculae promit că vor face tot ce depinde de ei pentru ca Astra Giurgiu să învingă pe terenul belgienilor de la Genk, notează Gazeta Sporturilor. Ambii jucători admit că prioritatea campioanei este calificarea în play-offul Ligii I.