Prima pagină, 22 martie 2017

Într-o analiză, Adevărul scrie că jocul extrem de periculos botezat ‘Blue Whale’ (‘Balena Albastră’), care a pornit din Rusia și este practicat de adolescenţi din tot mai multe ţări, a afectat și câţiva tineri din România. Jocul presupune îndeplinirea mai multor sarcini în interval de 50 de zile, provocările mergând până la automutilare și sinucidere. În Rusia, într-un singur an, 130 de tineri s-au sinucis aruncându-se de la etaj sau sub tren. Specialiștii consultaţi de Adevărul spun că jocul exploatează, practic, nevoia de atenţie a adolescenţilor, aflaţi în cea mai dificilă perioadă a vieţii lor.

România Liberă dezvăluie că liderul PSD, Liviu Dragnea, este rudă cu Marin Dragnea, decorat în urmă cu doi ani din dispoziţia preşedintelui rus, Vladimir Putin. Generalul în rezervă a luptat în Al Doilea Razboi Mondial, a fost luat prizonier de război în URSS şi a revenit în ţară pe tancurile sovietice în 1944, împreună cu Divizia ‘Tudor Vladimirescu’, cea care a avut o contribuţie esenţială în comunizarea Armatei Române, sub atenta supraveghere a Anei Pauker şi a altor politruci sovietici, precum Petre Borilă, Leonte Răutu sau Valter Roman, tatăl lui Petre Roman. În vârstă de 93 de ani, Marin Dragnea a fost văr cu Florian Dragnea, defunctul tată al preşedintelui PSD.

Jurnalul Naţional îşi imaginează un duel al favoritelor pentru Cotroceni. Gabriela Firea şi Laura Codruţa Kovesi sunt personajele considerate cele mai potrivite pentru o candidatură la alegerile de peste doi ani. Cele mai recente sondaje arată că primarul general al Capitalei este preferata electoratului social-democrat, în timp ce şefa DNA l-a depăşit pe preşedintele Klaus Iohannis în preferinţele taberei anti-PSD.  Ambele au exclus, până acum, intenţia de a candida la prezidenţialele din 2019.

Ziarul Financiar analizează bugetul de 5 miliarde de lei al Capitalei. Administraţia Lacuri şi Parcuri va primi 115 milioane de lei, în vreme ce pentru clădirile cu risc seismic se alocă doar 25 de milioane de lei. Bisericilor le revin 55 de milioane de lei, iar 30 de milioane de lei costă statuile. Pentru pistele de biciclete sunt alocate cinci milioane de lei, dintr-un necesar de peste 40 de milioane de lei.

Gazeta Sporturilor îi dedică prima pagină lui Emeric Ienei, ajuns la a 80-a aniversare, antrenorul care a adus fotbalului românesc, în 1986, cel mai prestigios trofeu, Cupa Campionilor Europeni. Visul său din tinerețe era să devină avocat. Emeric Ienei povesteşte cum a pornit cariera lui în fotbal: împoriva dorinţei sale de a semna cu Poli Timișoara şi a unei înţelegeri care îl trimitea la Dinamo, el a fost înregimentat printre militari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS