Confidenţialitate

Prima pagină | 22 mai 2018

PSD se crede victima antisemitismului, notează Jurnalul Național.  Vâlva iscată de plângerea penală depusă de liberalul Ludovic Orban împotriva premierului capătă aspecte caricaturale. Declarându-se îngrijorat de sacrificarea interesului public în favoarea celui personal, liderul PNL se confruntă cu unele criciti chiar în interiorul partidului. Vizat la rândul său de plângere, social-democratul Liviu Dragnea se declară preocupat că Israelul este prezentat în plângere ca un stat dușman.

România Liberă scrie că posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să o suspende pe Viorica Dancilă din fruntea Guvernului a aruncat în aer PSD. Social-democraţii flutură scenariul organizării unui miting de protest. Scandalul ar putea ajunge la arbitrajul Curţii Constituţionale. PNL a anunţat depunerea unei moţiuni de cenzură.

Potrivit Ziarului Financiar, petrecerea lui Liviu Dragnea “pe credit” s-a spart, iar acum vine nota de plată. Economia se pregăteşte de o aterizare bruscă şi dură şi pentru că nu mai există kerosen, guvernarea PSD trebuie să treacă la măsuri dure de redresare, asta dacă nu vor să arunce România în aer cu totul. Naţionalizarea Pilonului II de pensii ar fi prima decizie, dar care nu este suficientă.

Un medic epidemiolog mărturiseşte pentru Adevărul că românii din mediul rural tratează rujeola tot cu leacuri băbeşti  şi metode medievale. Copiii sunt frecaţi cu ţuică, îmbrăcaţi în roşu, iar în casă nu se face curat 9 zile, spune Irina Alecu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. Rujeola este o boală contagioasă şi virală, care poate duce la moartea celui infectat.

Gazeta Sporturilor se întreabă dacă rămâne Dan Petrescu la CFR Cluj, alături de care a câştigat actuala ediţie de campionat. Cel poreclit Bursurcul are o ofertă de salariu dublu, 800.000 de euro, de la clubul chinez Guizhou Hengfeng.