Confidenţialitate

Prima pagină, 22 iunie 2015

Adevărul a aflat că doi tineri bucureşteni s-au înrolat, de câteva luni, în gherilele care luptă, în Irak şi Siria, contra Statului Islamic. Este unul dintre cele mai dure conflicte din lume, la ora actuală. Recrutările de europeni, de-o parte şi de cealaltă a baricadei, au devenit un fenomen îngrijorător pentru ţările din care aceştia provin. Mii de tineri au plecat în prima linie, radicalizaţi cu ajutorul reţelelor de socializare.

România liberă observă că premierul s-a autosuspendat, iar mingea este la preşedinte. După ce medicii au stabilit că poate fi externat, Victor Ponta a ales să nu se întoarcă în ţară, ci să rămână în Turcia pentru recuperare după operaţia la genunchi. Rămâne de văzut dacă şeful statului va accepta propunerea ca Gabriel Oprea să rămână interimar la Palatul Victoria în următoarele 28 de zile.

Greu de falimentat, scrie Jurnalul naţional. Peste 700.000 de români au restanţe la bănci şi aşteaptă de la autorităţi soluţii clare, de restructurare a creditelor, nu legi neaplicabile, născute moarte încă de la nepromulgare. Dintre aceştia, 200.000 au credite cu ipotecă şi îşi pot pierde oricând casele pentru care au plătit deja sume importante.

Este ziua Z pentru băncile greceşti, aminteşte Ziarul Financiar. Tensiunea atinge cote maxime şi la Bucureşti. BNR susţine că vă interveni dacă la Atena se impun restricţii de capital.

Să avem baftă!, titrează Gazeta sporturilor. Astăzi, de la ora 13.00, Steaua, Astra şi FC Botoşani îşi află adversarele din Europa. Roş-albaştrii intră în turul secund al preliminariilor Champions League. Cea mai tare adversară este Astana din Kazahstan. Moldovenii joacă în primul tur al Europa League, iar giurgiuvenii în turul secund al competiției.