Confidenţialitate

Prima pagină, 22 iunie 2016

Adevărul titrează că ancheta votului din diaspora a fost îngropată. Senatorii au făcut scut în jurul social-democratului Titus Corlăţean, acuzat că, din postura de ministru de Externe, a împiedicat buna desfăşurare a alegerile prezidenţiale din 2014 în străinătate. Procurorii vor fi nevoiţi să închidă dosarul.

Potrivit României Libere, dacă şeful statului nu va scoate din mânecă un acord ţinut secret pentru apropiatul summit NATO de la Varşovia, ne îndreptăm spre cel mai mare eşec de securitate naţională. Delegaţia de la Bucureşti va avea şanse minime să atingă vreunul dintre obiectivele propuse. România vrea, între altele, recunoaşterea importanţei strategice a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică.

Jurnalul Naţional observă că liderii partidelor au început negocierile pentru viitoarele alianţe, cu mai puţin de cinci luni rămase până la alegerile parlamentare. PNL tatonează UNPR. ALDE şi PMP au anunţat că vor candida pe liste proprii. Dacă s-ar păstra şi în toamnă procentele de la locale, viitorul Guvern ar fi susţinut de o coaliţie PSD-ALDE-UNPR, cu liberalii în opoziţie.

Ziarul Financiar publică topul băncilor după productivitatea angajaţilor. Clasamentul confirmă că restructurările şi-au spus cuvântul. Banca Transilvania afişa, la sfârşitul anului trecut, cea mai mare valoare a indicatorului profit pe angajat, datorită câştigului excepţional din preluarea Volksbank. Cele mai mari active pe angajat sunt la UniCredit.

Gazeta Sporturilor a aflat despre primul refuz. Germanul Bruno Labbadia, unul dintre antrenorii doriţi în locul selecţionerului Anghel Iordănescu, anunţă că nu este disponibil pentru FRF. Tehnicianul a recunoscut că este curtat de doi ani de Federaţia Română, dar exclude să părăsească echipa din Hamburg unde câştigă 1,8 miioae de euro pe seezon.