Confidenţialitate

Prima pagină | 22 ianuarie 2018

Adevărul scrie că, la aproape un an de când Ordonanţa 13 a scos în stradă sute de mii de oameni, un nou protest de amploare a a readus România în atenţia presei străine. Sâmbătă seară, zeci de mii de persoane din toată ţara şi-au strigat nemulţumirea faţă de modificările aduse de actuala putere legilor justiţiei, Codurilor penale şi Codului fiscal. Imagini cu jandarmul lovind cu pumnul protestatarii care au spart un cordon de securitate au devenit virale pe internet, silind Jandarmeria să declanşeze o anchetă internă.

Potrivit României Libere, Bucureştiul va trimite, luni, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului calendarul de măsuri pentru soluţionarea condiţiilor de detenţie. Pe listă se regăsesc modificări legislative care urmăresc reducerea populaţiei penitenciarelor şi îmbunătăţirea vieţii din spatele gratiilor, investiţii în infrastructură fizică a închisorilor, precum extinderea numărului de locuri de detenţie şi modernizarea celor existente. De asemena, autorităţile se angajează să asigure funcţionarea eficientă a sistemului de probaţiune pentru facilitarea aplicării sancţiunilor şi măsurilor comunitare care să reducă numărul puşcăriaşilor, implementarea programelor şi strategiilor de integrare a persoanelor provenite din sistemul penitenciar, măsuri de natură legislativă care să asigure un recurs efectiv pentru vatamarea suferită, precum şi introducerea supravegherii electronice.

Jurnalul Naţional anunţă un divorţ în afaceri. Unul dintre cele mai longevive cupluri de business din România pare să fi ajuns la capăt de drum. Reprezentat de sora sa în afacerile imobiliare pe care le derula cu Nicolae Dumitru, Dorin Cocoş a decis să-i vândă acestuia pachetele de acţiuni deţinute, reprofilându-se spre industria restaurantelor şi cafenelelor, evident tot cu reţeta paravanului.

Într-o analiză, Ziarul Financiar notează că efervescenţa de pe piaţa muncii va continua şi în acest an, astfel că una din două companii din România intenţionează să angajeze, sporind cu până la 10% numărul de salariaţi. Studiul, la care au participat 300 de manageri de companii, arată că 51,4% dintre acestea îşi vor creşte numărul de salariaţi cu până la 10%, în timp ce în cadrul a 17% dintre firme numărul angajaţilor va creşte cu peste 10%.

Gazeta Sporturilor scrie că Liga I a ieşit din criză. Candidatele la titlu au spart puşculiţele în acest sezon. Cluburile au investit 14 milioane de euro în transferuri, cât în ultimii 3 ani la un loc.