Prima pagină | 22 februarie 2018

Sub titlul “ziua Z”, Jurnalul Național scrie că ministrul Justiției trebuie să anunțe astăzi dacă propune sau nu revocarea Laurei Kovesi de la conducerea Direcţiei Anticorupţie. Raportul de evaluare este gata încă din toamna trecută. După amânări și răsamânări, o nouă fugă de decizie ar fi catastrofală atât pentru credibilitatea lui Tudorel Toader, cât și pentru funcționarea DNA, cu o conducere scufundată dintr-un scandal într-altul.

România Liberă notează că numele a doi deputaţ­i PSD apar pe lista celor care au susţinut moţ­iunea simplă prin care PNL a propus demiterea ministrului Muncii. Florin Iordache spune că s-a grăbit când a votat. Tamara Ciofu nu şi-a explicat gestul. În tabăra opoziţiei, liberalul Mihai Doru Oprişcan s-a abţinut de la vot. Moţiunea a fost oricum respinsă.

Potrivit ziarului Adevărul, coşul minim de consum lunar, considerat de guvernanţi suficient pentru un trai decent, conţine alimente care pot face mai mult rău decât bine. Lista include cartofi, mezeluri, paste făinoase şi zahăr, despre care nutriţioniştii spun că sunt responsabile pentru obezitate, diabet, boli de inimă şi boli de ficat. Dăunătoare este considerată şi corelarea salariului minim pe economie cu valoarea acestui coş.

Ziarul Financiar observă că, la final de mandat pentru  Mariana Gheorghe, Petrom a reuşit un profit de aproape 2 miliarde şi jumătate de lei, dublu faţă de cel din 2016. Compania are în jur de 14.000 de angajaţi, cu aproape 20.000 mai puţini faţă de anul 2006, când Mariana Gheorghe prelua conducerea Petrom. Restructurarea a fost, de altfel, marea provocare. Compania este implicată în proiecte majore, probabil cel mai important fiind extragerea gazului din Marea Neagră, de la mare adâncime.

Intraţi în istorie!, este îndemnul Gazetei Sporturilor pentru roş-albaştri. FCSB va încerca să provoace prima eliminare a unei echipe italiene. În tribunele Stadio Olimpico se vor afla 15.000 de români. Returul şaisprezecimilor din Liga Europa se joacă de la ora 20.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS