Confidenţialitate

Prima pagină | 21 septembrie 2018

Adevărul anunţă că poliţele de Răspundere Civilă Auto îşi vor pierde valabilitatea dacă asigurătorul intră în faliment. Ministerul Finanţelor vrea să modifice Legea Fondului de Garantare a Asiguraţilor, astfel încât poliţele de asigurare să poată fi denunţate din oficiu, fără avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în termen de trei luni de la momentul în care decizia de intrare în faliment a asigurătorului, emisă de judecători, rămâne definitivă. Iniţiatorii au invocat faptul că denunţarea poliţelor de asigurare trebuie făcută imediat după rămânerea definitivă a falimentului, pentru a nu se majora sumele pe care Fondul de Garantare trebuie să le plătească asiguraţilor.

Jurnalul Naţional scrie despre problema vestelor antiglonţ româneşti. Un militar român în scaun cu rotile este mereu prezent lângă ministrul Apărării, la ceremoniile Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele. În 2008, Ionuț Butoi a fost grav rănit într-un bombardament al talibanilor. Medicii i-au spus că vesta antiglonț i-a rupt coloana, atunci când a fost aruncat de suflul exploziei. Veteranul le-a sugerat oficialilor să ia veste precum ale armatei americane, dar specialiștii i-au spus că acelea nu sunt sigure împotriva oricărui tip de armă.

România Liberă observă negocieri la sânge în PSD. Atât Liviu Dragnea, cât și adversarii săi și-au petrecut ziua de ieri încercând să adune cât mai multe voturi pentru Comitetul Executiv programat astăzi. Demiterea președintelui PSD este o operațiune dificilă. Adversarii lui Liviu Dragnea amenință cu pierderea majorității parlamentare.

Ziarul Financiar observă că numărul medicilor a ajuns la 58.000, anul trecut, în creştere cu 2% faţă de anul anterior, arată datele de la Statistică. În ultimele două decenii, numărul de medici a crescut cu 40%, însă chiar şi aşa repartiţia medicilor în sistemul de sănătate este în continuare o problemă, în ciuda majorărilor salariale acordate. Cu cel mai mare deficit se confruntă spitalele din oraşele mici din ţară, dat fiind că cei mai mulţi medici caută să lucreze în oraşele dezvoltate. Judeţele Timiş, Iaşi, Cluj şi Dolj au atras 14.500 de medici în spitalele şi clinicile locale, adică aproape un sfert din numărul total, fiind judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte personalul. Alţi 12.000 de medici lucrau în Capitală, arată aceeaşi sursă. Altfel spus, Bucureştiul alături de cele patru judeţe mari din ţară menţionate mai sus au atras aproape jumătate (mai exact 46%) din numărul total de medici, aceştia deservind însă doar un sfert din populaţia ţării. Trei miliarde de lei este majorarea salarială acordată pentru a susţine creşterile salariale ale medicilor şi ale asistentelor de anul acesta, în plus faţă de 8 miliarde de lei care au fost bugetaţi în total în 2017 pentru salariile angajaţilor din sănătate.

Gazeta Sporturilor consideră că Gigi Becali demonstrează, încă o dată, că nu se pricepe la fotbal. Finanţatorul FCSB a criticat dur pregătirea fizică a jucătorilor, deşi elevii lui Nicolae Dică au cifre de Champions League.