Confidenţialitate

Prima pagină, 21 septembrie 2016

Adevărul întocmeşte cazierul penal al Parlamentului actual. După scandalosul caz Gabriel Oprea, publicaţia face o retrospectivă a senatorilor şi deputaţilor care s-au ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a scăpa de procurori. Cu alte cuvinte, un bilanţ al politicienilor care s-au considerat mai presus de oamenii de rând. Actuala legislatură s-a remarcat prin recolta bogată de parlamentari penali pe care colegii i-au protejat de rigorile Justiţiei.

Parlamentul se joacă alba-neagra cu Justiția, remarcă România Liberă. Cu trei luni înainte de alegerile generale, aleșii au pornit într-o ultimă cursă împotriva justiţiei, la finalul unui mandat în care peste 90 de deputaţi şi senatori au fost condamnaţi în dosare penale. Ieri, deputaţii au creat un nou precedent juridic periculos, votând în unanimitate revenirea lui Petre Roman în Parlament, după un an jumătate de când i-a fost retras mandatul pentru incompatibilitate.

Jurnalul Naţional scrie că şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară are un salariu net de 13.300 euro. Mişu Negriţoiu ar primi de 8 ori suma dacă ar demisiona. Doar că cea mai mare parte din sumă nu ar ajunge în conturile sale, ci la stat. Un act normativ emis în timpul guvernării Ponta prevede impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii oferite celor din conducerea ASF.

Ziarul Financiar observă că, având o economie care a descoperit capitalismul abia în urmă cu 25 de ani, România  are doar câteva branduri cu acoperire mondială, un exemplu fiind Bitdefender, activ pe piaţa de securitate IT. Antreprenorii fac,totuşi, paşi timizi către alte pieţe străine şi încep să treacă de la o gândire locală la una globală.

Potrivit Gazetei Sporturilor, fără primării, fotbalul ar sucomba. Dacă municipalităţile şi-ar retrage sprijinul financiar, din echipele ce alcătuiesc primele 3 divizii s-ar alege praful. Steaua este singura echipă care a investit milioane de euro în transferuri.