Confidenţialitate

Prima pagină, 21 octombrie 2016

 

Adevărul consemnează trecerea unui an de la moartea agentului Bogdan Gigină. Zeci de poliţişti şi-au comemorat colegul, stins la 28 de ani, pentru ca fostul vicepremier Gabriel Oprea să ajungă repede acasă. Publicaţia remarcă, totodată, că nimic nu s-a schimbat de atunci pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

România Liberă publică cifrele dezastrului de la RADET. Pierderile zilnice se ridică la 132 de milioane de lei. Pagubele de la regia de termoficare a Capitalei sunt atât de mari, încât ieşirea din criză este extrem de dificilă. Deşi soluţii există, autorităţile nu au făcut până în prezent nimic pentru a rezolva situaţia.

Jurnalul Naţional scrie că 4 avioane de mici dimensiuni, pe care, odinioară, elevii Colegiului Tehnic de Aeronautică Henri Coandă făceau practică, zac ruginite de câţiva ani în parcul instituției. Conducerea dă vina pe lipsa investiţiilor, dar şi pe perioada îndelungată în care aeronavele au stat sub cerul liber. Pentru recondiționare ar fi nevoie de 200.000 euro. Din 1997, niciun elev nu s-a mai putut atinge de avioanele „material didactic” donate de diferite persoane.

Potrivit Ziarului Financiar, a ajuns la 45 numărul creditelor care la momentul acordării erau mai mari de un milion de franci elveţieni (CHF). Soldul total al acestor împrumuturi este de 105,3 milioane de lei, potrivit datelor BNR. Valoarea medie a unui credit ar fi de aproape 2,3 milioane lei (peste 500.000 de euro).

Gazeta Sporturilor scrie că Steaua a fost dominată de o echipă de liga a doua elveţiană, FC Zurich, în remiza de aseară, 1-1, în Liga Europa. Roş-albaştrii sunt pe ultimul loc în grupă.