Prima pagină | 21 noiembrie 2017

Potrivit Adevărul, PSD se laudă că a realizat 100 de măsuri din programul de guvernare în primele 10 luni ale acestui an. De la creştere economică mai mare decât a Chinei, la salarii majorate în diverse domenii, partidul arată numai partea roz a poveştii. Haosul pe care guvernul l-a creat cu revoluţia fiscală, însă, este complet ignorat. PSD nu menţionează nimic despre faptul că a reintrodus supraacciza la carburanţi, că leul s-a depreciat până la niveluri neatinse din anul 2012, pe timpul crizei privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, că dobânzile la creditele în lei se majorează în ritm accelerat, iar investiţiile străine scad vertiginos. Totodată, preţurile cresc în mod galopant, Banca Naţională a României fiind depăşită de ritmul în care creşte rata inflaţiei: şi-a revizuit în sus prognoza şi se aşteaptă ca inflaţia să ajungă la 2,7% în decembrie 2017. PSD mai omite că a amânat legea pensiilor, care promitea corectarea disfuncţiilor şi eliminarea inechităţilor, deşi legislaţia trebuia modificată până la 1 octombrie 2017. Şi neimpozitarea veniturilor mai mici de 2.000 de lei, care ar fi venit în favoarea celor cu salarii mici, a fost „discutată şi uitată”.

Jurnalul Naţional consemnează că autorităţile s-au spălat pe mâini de răspunderea transferului contribuţiei de la angajator la angajat şi au mutat toată responsabilitatea în cârca sindicaliştilor şi a patronilor. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care obligă toţi angajatorii, chiar şi pe cei cu un singur salariat, să înceapă negocieri colective pentru menţinerea valorii nete a salariilor în plată în urma transferului contribuţiilor sociale.

România Liberă observă că liderii Puterii se grăbesc să adopte legea privind achiziţia rachetelor ‘Patriot’, după tergiversări care au provocat îngrijorarea oficialilor americani. Comisia pentru Apărare din Senat a întocmit, ieri, în unanimitate, un raport favorabil pentru aceasta achiziţie, contract în valoare de peste 4 miliarde de dolari. Decizia a venit după o vizită fulger la Bucureşti a secretarului de stat american, Rex Tillerson.

Echipă de căluşari, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Vladimir Cohn a pus tunurile pe Dinamo. Fostul acţionar nu crede că actualul finanţator, Ionuţ Negoiţă, va renunţa la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, iar pe fotbalişti îi acuză că sunt incompetenţi şi egoişti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS