Prima pagină, 21 noiembrie 2016

România Liberă observă că tragediile rutiere au marcat şi acest sfârşit de saptamână, iar autorităţile par depăşite. Ceaţa şi viteza sunt ucigaşi în serie. 6 oameni au murit în două accidente în care au fost implicate utilitare care au lovit din plin microbuze. Situaţia poate deveni şi mai gravă, ţinând cont de faptul ca pentru autostrăzile spre Piteşti, Ploieşti şi Constanţa nu există contracte de întreţinere pe timp de iarnă.

Adevărul scrie că românii fug de vaccinul antigripal. Cu toate că Ministerul Sănătății a cumpărat o jumătate de milion de doze pentru persoanele din categoriile cu risc de îmbolnăvire, doar jumătate s-au imunizat gratuit de la începutul campaniei. La nivel național, primele 3 cazuri de gripă au fost confirmate. Specialiștii se așteptă la o sporire a infecțiilor în perioada următoare.

Jurnalul Naţional notează că în Parlamentul României există aleşi care, în 4 ani, n-au deschis gura decât 30-40 de secunde. Şi atunci pentru că au fost obligaţi să jure cu mâna pe Biblie şi Constituţie credinţă faţă de ţară şi popor. Apoi s-au cufundat în tăcere şi n-au mai scos un scâncet tot mandatul. Cei mai mulţi dintre ei au ales să candideze din nou, probabil pentru a-şi păstra locul în topul tăcuţilor şi leneşilor.

Ziarul Financiar scrie într-o analiză că retailerul de bricolaj Dedeman, afacerea din Bacău deţinută de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, este singura companie cu capital privat românesc care a reuşit să intre în topul celor mai mari 20 de companii din economie în ultimul deceniu. În 2007, nicio companie cu capital autohton nu era prezentă în clasament. Cei mai mari 20 de jucători din economia românească au reuşit să-şi mărească volumul afacerilor în ultimul deceniu, şi-au eficientizat businessurile pentru că folosesc mai puţini angajaţi, dar şi profitabilitatea acestor companii este mai scăzută prin comparaţie cu anul de boom economic 2007. Cele mai mari 20 de companii din România aveau, în 2007, o cifră de afaceri cumulată de 25 de miliarde de euro şi aproape 120.000 de angajaţi.

Gazeta Sporturilor dezvăluie că jucătorii Stelei s-au săturat de Laurenţiu Reghecampf. Relaţia dintre fotbalişti şi antrenor s-a deteriorat serios în această toamnă.  Tehnicianul este acuzat că îi umileşte verbal pe elevii săi, dar şi că antrenamentele sunt de o duritate extremă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS