Confidenţialitate

Prima pagină | 21 mai 2018

Campioana centenarului, titrează Gazeta Sporturilor. CFR Cluj, singura echipă din campionat care s-a înfiinţat înaintea Marii Uniri, a câştigat ediţia cu numărul 100 a Ligii I. Ardelenii au sărbătorit alături de familii şi de fani într-o atmosferă delirantă.

Adevărul scrie că plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă se întoarce împotriva sa şi a partidului, PSD acuzându-i pe liberali şi pe Klaus Iohannis că vor să o demită cu orice preţ pe şefa Guvernului, chiar cu preţul suspendării preşedintelui ţării. Mai mult, o parte dintre membrii din conducerea PNL se delimitează de şeful formaţiunii şi spun că nu sunt de acord cu demersul său, ale cărui consecinţele ar putea genera un blocaj politic total. Teoretic, suspendarea, apoi demiterea premierului este posibilă, dar specialiştii în Drept avertizează că ar fi un precedent periculos ca “un Guvern să fie dat jos de acţiunea procurorilor”.

Potrivit României Libere, Spitalul Militar Central din Bucureşti a achiziţionat trei ambulanţe noi, dar care nu pot transporta pacienţii la camera de gardă din cauza înălţimii plafonului. Bolnavii sunt lăsaţi în curte, la zeci de metri distanţă de Unitatea de Primiri Urgenţe, angajaţii unităţii fiind nevoi şi să preia pacienţii cu targă. Pentru managerul spitalului, Florentina Ioniţă Radu, înălţimea ambulan’elor nu este o problemă. „Dacă nu încap în tunel, dezumflaţi-le roţile!“, i-ar fi raspuns arogant aceasta unui şofer nemulţumit de pe ambulanţă. Spitalul Militar a plătit 684.012 lei (127.000 de euro) pentru o astfel de ambulanţă, în condiţiile în care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a achizi ionat acelaşi model, tip C, Mercedes-Benz, cu aceleaşi dotări şi aceeaşi motorizare pentru doar 90.800 de euro.

Jurnalul Naţional notează că România a importat, anul trecut, circa 30.000 de tone de produse de patiserie şi pâine congelate. Nimeni nu spune cât a stat pâinea în congelator, înainte să fie reîncălzită și vândută ca proaspătă. În tot acest timp, grâul nostru a ajuns principalul produs agricol de export.

Ziarul Financiar obsevă semne bune pe piaţa auto. Vânzările de maşini noi au urcat cu aproape 30% în primele patru luni, ajungând la 51.853 de unităţi. Din volum, 43.131 reprezintă autoturismele. Uzina Ford de la Craiova continuă sprintul, având o creştere a producţiei de 148% în prima parte a anului.