Prima pagină, 21 iunie 2016

Adevărul a aflat că PSD pregăteşte salvarea lui Titus Corlăţean. Surse parlamentare au povestit că majoritatea PSD-UNPR-ALDE din Senat va bloca azi ridicarea imunităţii fostului ministru şi, automat, va omorî din faşă dosarul votului din diaspora. Titus Corlăţean ar fi blocat deliberat votul în străinătate la alegerile prezidenţiale din 2014.

Potrivit României Libere, ar putea fi ultima lună în care Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Petre Tobă mai sunt doctori. Cu toţii sunt acuzaţi că au plagiat în tezele lor.  Ministerul Educaţiei a cerut noii conduceri a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare să dea verdictele în regim de urgenţă. Se doreşte, totodată, o reevaluare a şcolilor doctorale.

Jurnalul Naţional scrie că Partidul Mişcarea Populară încearcă să exploateze la maximum scorul obţinut la alegerile locale. Cu o mână de primari şi consilieri judeţeni, organizaţiile PMP din teritoriu au primit directivă să negocieze cu oricine majorităţile din Consiliile Judeţene. Formaţiunea lui Traian Băsescu s-a înfrăţit cu cine a putut.

Ziarul Financiar avertizează că România nu mai poate atrage investitori pentru că nu mai are forţă de muncă. Încă de anul trecut, companiile auto din vestul şi din centrul ţării au relocat sute de angajaţi din Moldova în zonele în care au fabrici pentru a putea duce la capăt contractele deja semnate. Recrutările din penitenciare şi biserici nu mai sunt suficiente pentru a acoperi nevoia de forţă de muncă.

Gazeta Sporturilor scrie că Federaţia de Fotbal nu are o variantă serioasă de înlocuitor pentru Anghel Iordănescu pe banca tehnică a naţionalei. Şeful FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat doar că va urma o analiză şi că prestaţia de la Campionatul European nu a fost o catastrofă. Preliminariile pentru Mondialul din 2018 încep în toamnă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS