Prima pagină | 21 februarie 2018

Adevărul consemnează că, la primul termen al procesului Mineriadei din iunie 1990, cele câteva sute de victime prezente la întâia înfăţişare nu au avut loc în sala de judecată. la primul termen al procesului. Curtea Militară de Apel s-a dovedit neîncăpătoare. În îmbulzeala creată, o persoană a leşinat, fiind transportată la spital. Victimele şi-au declarat dorinţa de a vedea acest dosar finalizat, pentru ca cei vinovaţi de nedreptăţile comise în urmă cu 28 de ani să fie traşi la răspundere.

România Liberă scrie că zăcămintele din Marea Neagră ascund rezerve extrem de importante, evaluate la aproximativ 200 miliarde metri cubi în acest moment doar pe zonele unde s-au făcut lucrări de explorare. În prezent, România deja produce circa 11 miliarde metri cubi de gaze anual, ceea ce îi asigură integral consumul, nefiind necesare importuri, a declarat Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Perimetrele unde s-au săpat sonde de explorare sunt concesionate de Black Sea Oil and Gas, consorţiul ExxonMobil- OMV Petrom, Lukoil-Romgaz. Totodată, ANRM are pregătite alte opt perimetre de concesionat în Marea Neagră, însă acestea vor fi licitate atunci când va fi gata legislaţia în domeniu.

Jurnalul Naţional scrie despre maternitatea cu 11 asistente, dar fără vreun medic. Se întâmplă la Spitalul Drăgăşani, unde Secţia de Neonatologie stă să se închidă. Cea mai apropiată maternitate se află la câteva zeci de kilometri.

Potrivit Ziarului Financiar, Agenţia Domeniile Statului cedează dreptul de folosinţă a unui hectar de teren arabil în schimbul unei arende anuale de circa 340 lei pe hectar, de două ori mai puţin faţă de cât spun fermierii că plătesc proprietarilor privaţi. Instituţia de stat percepe o arendă medie anuală de 518 kilograme de grâu pe hectarul de teren arabil, în timp ce fermierii spun că plătesc proprietarilor privaţi, în medie, circa 1.000 de kilograme de grâu pe an. Nu doar fermierii care plătesc preţul pieţei au de suferit în urma acestei situaţii, ci şi bugetul de stat este afectat de generozitatea ADS.

Gazeta Sporturilor scrie că fraţii Becali se întorc la puşcărie. Ioan şi Victor au fost condamnaţi pentru mituirea fostei judecătoare Geanina Terceanu, căreia i-au dat 200.000 de euro pentru un verdict favorabil în dosarul Transferurilor ilegale din fotbal. Magistratul a fost condamnat la rândul său la 7 ani de închisoare. Fraţii Becali vor sta în spatele gratiilor până în mai, sentinţele fiindu-le contopite cu cele executate deja.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS