Confidenţialitate

Prima pagină, 20 septembrie 2017

Adevărul relatează că 7 dintre victimele furtunilor din vest au murit ucise de copaci prăbuşiţi, iar un tânăr a pierit sub poarta de intrare în Timişoara. 5 dintre decese au fost înregistrate în judeţul Timiş. 100 de kilometri pe oră a fost viteza la care a ajuns vântul puternic de duminică.

Jurnalul Naţional notează că, după vijelia care a ucis opt oameni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a făcut public un ghid pentru cetăţeni în care aceştia sunt instruiţi cum trebuie să reacţioneze înainte, în timpul şi după ce se confruntă cu o situaţie de urgenţă. Instrucţiunile cuprind citate din Pericle, sfaturi de bun-simţ, dar şi indicaţii a căror aplicare necesită ceva efort de imaginaţie.

România Liberă scrie că între trofeele Direcţiei de Control a Marilor Averi din Agenţia de Administrare Fiscală se numără Adrian Andrici, unul dintre patronii clubului de fotbal de Liga I CS Universitatea Craiova. Inspectorii l-au cercetat după ce au verificat un contract încheiat de sucevean, în 2011, cu Gheorghe Stelian, zis „Stelu“, şi l-au pus să plateasca un impozit de 2 milioane şi jumătate de lei. Adrian Andrici s-a asociat cu Primăria Craiova, când instituţia era condusă de actualul ministru Lia Olguţa Vasilescu, pentru a prelua echipa de fotbal din Bănie.

Potrivit Ziarului Financiar, businessul din Romånia are doar 130 de companii şi bănci cu afaceri de peste un miliard de lei. Zece sunt antreprenori români, iar 16 sunt companii controlate de stat. Restul de 104 sunt filiale de multinaţionale sau companii controlate de antreprenori străini. Împreună, toate acestea au aproape 450.000 de angajaţi.

Gazeta Sporturilor scrie despre mirajul Orientului. Aflat la Kayseri, corespondentul Remus Răureanu dezvăluie cum trăieşte colonia românească într-un mediu total diferit de cel din România. Şumudică, Săpunaru şi compania au ales o echipă mică din Turcia pentru bani, dar şi pentru a se duela, în fiecare weekend, cu starurile din Super Lig.