Confidenţialitate

Prima pagină, 20 septembrie 2016

Senatorii l-au salvat pe Gabriel Oprea de o nouă anchetă penală, notează Romania Liberă. Colegii fostului vicepremier au respins cererea prin care procurorii l-ar fi putut ancheta pentru omor din culpă. Toamna trecută, pe când era ministru al Internelor, Gabriel Oprea se deplasa prin Bucureşti cu o coloană oficială. Tânărul poliţist care îi deschidea calea a căzut cu motocicleta într-o groapă şi a murit.

Adevărul continuă campania „România infractorilor necunoscuţi“. Publicaţia indexează, astăzi, ofiţerii cu grade înalte din inspectoratele judeţene care s-au compromis prin legături necurate, afaceri dubioase şi intervenţii în favoarea infractorilor, fapte de natură să ştirbească grav încrederea românilor în instituţia publică. După peste 20 de ani de carieră, comisarul-şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare.

Jurnalul Naţional dezvăluie că la Timişoara, desemnată viitoare capitală culturală europeană, se demolează clădiri istorice.  Primarul  Nicolae Robu a dat unei firme-sponsor a PNL autorizație pentru transformarea în hotel a unor immobile din centrul orașului. Inspectoratul de Stat în Construcții cere anularea actului, considerând că legea a fost încălcată de mai multe ori. Mai multe clădiri istorice au devenit deja moloz în oraşul de pe Bega.

Cel mai bogat om al lumii face, anual, afaceri de un miliard de lei în România, aflăm din Ziarul Financiar. Amancio Ortega controlează grupul Inditex, care deţine în portofoliu magazine precum Zara sau Massimo Dutti. Miliardarul spaniol l-a depăşit recent pe Bill Gates în clasamentul celor mai înstăriţi afacerişti ai planetei.

Repetenţi, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Tinerii antrenori români sunt codaşi în clasamentele Europei. Răzvan Lucescu este pe ultimul loc în prima divizie din Grecia, Viorel Moldovan este tot “lanternă” în liga a a doua franceză, Contra stă pe locul 17 în Secunda Division, iar Dan Petrescu este pe locul 15 în liga a doua din Rusia.