Confidenţialitate

Prima pagină | 20 mai 2019

Jurnalul Național notează că ultima săptămână de campanie pentru alegerile europarlamentare debutează, astăzi, cu un “ghiveci” juridico-constituţional, care are legătură cu soarta lui Liviu Dragnea şi, evident, cu viitorul PSD şi al coaliţiei de guvernare. “Spectacolul” care se anunţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi ceea ce se va întâmpla la Curtea Constituţională, riscă, însă, să intre într-un con de umbră din punct de vedere mediatic, deoarece, tot astăzi, urmează să fie adus în ţară Radu Mazăre din Madagascar.

Adevărul dezvăluie că noul agent guvernamental al României pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a prezentat informaţii false acestei instanţe, în încercarea de a-l ajuta pe reclamantul Liviu Dragnea. Liderul PSD a atacat la Strasbourg sentinţa de condamnare în dosarul Referendumul, unde a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Principala reclamaţie formulată de Liviu Dragnea se referă la faptul că după pronunţarea sentinţei şi înainte de motivarea acesteia, doi dintre cei cinci magistraţi care l-au condamnat definitiv, Livia Stanciu şi Luminiţa Zglimbea, au apucat să se pensioneze, astfel încât aceştia nu au mai semnat morivarea sentinţei. În locul lor, potrivit legii, a semnat preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea. Liviu Dragnea susţine că astfel nu a avut parte de un proces corect.

Ziarul Financiar scrie că piața de echipamente sportive a crescut cu peste 50% în ultimii cinci ani. Românii au cheltuit, anul trecut, aproape 450 de milioane de euro pe biciclete, haine pentru sală și echipamente de munte. Cei mai puternici jucători sunt francezii de la Decathlon (lider detașat, cu afaceri de peste 760 de milioane de lei în 2017), Hervis (parte a grupului austriac Spar) și Intersport (franciză adusă local de grecii de la Fourlis).

Hai, în grupe!, titrează Gazeta Sporturilor. Într-un meci fără miză, Felipe Teixeira a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului. Deși au terminat pe locul 2, steliștii au șanse mai mari să ajungă în grupele Ligii Europa decât campionii de la CFR, fiind capi de serie în toate cele 4 tururi preliminare.