Confidenţialitate

Prima pagină | 20 iunie 2018

Adevărul scrie despre legea care încurajează toate infracţiunile. Dacă prin modificările aduse Codul Penal, votate deocamdată doar de Senat, intenţia Parlamentului este de a favoriza faptele comise de demnitari şi funcţionari publici, modificările aduse Codului de Procedură Penală, votate de ambele Camere şi semnificativ mai favorabile făptuitorilor, sunt de natură să încurajeze absolut toate infracţiunile menţionate în Codul penal. Spre exemplu, la audierile dintr-un dosar, în cameră cu victima sau cu martorul va fi prezent şi suspectul sau inculpatul. Social-democratul Florin Iordache a invocat dreptul de a participa a pârâtului este susţinut de prezumţia de nevinovăţie.

Jurnalul Naţional anunță că limitele de despăgubire pentru victimele accidentelor rutiere vor putea crește de 450.000 de lei până la 6 milioane de euro, o măsură care ar aduce costuri uriașe pentru Fondul de Garantare a Asiguraților, instituție care protejează creditorii de asigurări de consecințele unor eventuale insolvențe. Falimentul bântuie, din nou, piața asigurărilor. Costurile vor fi transferate în tarifele percepute pentru polițele de răspundere civilă auto.

Potrivit României Libere, cu o producţie de gaze naturale în declin şi fără conducte de legătură cu vecinii, România va ajunge să importe tot mai multe gaze naturale din Rusia şi la tarife tot mai ridicate. Rezervele certe de gaze naturale erau, în 2015, de 101 miliarde metri cubi, ceea ce, la ratele actuale de consum  şi de înlocuire a producţiei, înseamnă că acestea se vor epuiza în următorii 15-20 de ani.

Ziarul Financiar observă că românii sunt cei mai mari finanţatori ai băncilor. Populaţia şi-a menţinut anul trecut, precum şi în primul trimestru din 2018, poziţia de creditor net în raport cu băncile (lei şi valută), iar tendinţa este ascendentă, în condiţiile creşterii creditării totale cu un ritm temperat şi a orientării spre economisire. La sfârşitul primului trimestru din acest an s-a înregistrat o diferenţă de aproape 50 miliarde de lei între depozitele acumulate şi datoriile totale ale populaţiei către sistemul bancar, în creştere cu 13% faţă de T1 2017, după ce la finele anului trecut depozitele depăşeau creditele cu 46,7 mld. lei, conform datelor BNR.

CFR cu noroc, consemnează Gazeta Sporturilor. Campioana Ligii I joacă în turul doi preliminar al Champions League cu Malmo. Suedezii se află în degringoladă în campionatul intern.