Prima pagină, 20 iunie 2017

Potrivit României Libere, pentru a fi sigur că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu trece, PSD foloseşte obişnuita paletă de mijloace de convingere: oferă UDMR posturi în viitorul guvern şi zile naţionale, achiziţionează parlamentari şi pune la bătaie două miliarde de lei din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Un deputat PMP, Octavian Goga, a trecut deja în tabara lui Liviu Dragnea, iar preşedintele executiv al aceluiaşi partid, Eugen Tomac, a acuzat că soţia traseistului va fi recompensată cu ‘un loc de muncă bine plătit’. De cealaltă parte, premierul Sorin Grindeanu a reuşit să blocheze utilizarea PNDL, programul de ‘îndopat’ primari cu fonduri publice, dându-i afară pe secretarii de stat, pe secretarul general şi pe secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shhaideh să nu mai poată semna nimic, nici prin interpuşi.

Adevărul dezvăluie că afaceristul Avraham Morgenstern a dispărut pe sub nasul Poliţiei înainte de sentinţa definitivă. Israelianul a fost condamnat în primă instanţă la 12 ani pentru evaziune și este acuzat că i-ar fi dat mită lui Radu Mazăre, fost primar de Constanţa. Judecătorii au emis un mandat de arestare în lipsă, iar procurorii acuză că poliţiștii nu au anunţat la timp dispariţia.

Potrivit Jurnalului Naţional, România este lider mondial la videochat. În ultimul an, această industrie şi-a triplat câştigurile, valoarea anuală a afacerilor fiind de 100 de milioane de euro, arată datele oficiale ale jucătorilor din domeniu. Nu mai puţin de 100.000 de modele sunt angajate în 3.000 de studiouri legale în România. Majoritatea utilizatorilor de internet care apelează la serviciile de videochat sunt din America de Nord. Statistica nu include şi piaţa neagră.

Prima de 10.000 de euro promisă de Ministerul Mediului pentru achiziţia unui automobil electric a determinat înregistrarea a peste 100 de comenzi pe piaţa locală, remarcă Ziarul Financiar. Cea mai mare cerere pe piaţă este pentru modelele smart electric. Producătorii spun că efectele pozitive ale programului guvernamental nu pot fi contestate. 

Gazeta Sporturilor consemneză că FC Viitorul a câştigat prima bătălie în războiul cu FCSB la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Clubul lui Gheorghe Hagi s-a opus judecării cazului în regim de urgenţă, astfel că verdictul va veni după 14 iulie, data tragerii la sorţi pentru Liga Campionilor, situaţie în care roş-albaştrii nu vor mai putea beneficia de statutul de cap de serie în Europa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS