Prima pagină | 20 februarie 2019

Tudorel Toader şi-a subordonat Justiţia cu ordonanţă hoţească, titrează Adevărul. La doar trei luni de la ultimele ajustări aduse Legilor Justiţiei, Guvernul a venit, ieri, cu noi modificări făcute printr-o neaşteptată Ordonanţă de Urgenţă. Proiectul de OUG nu se afla pe ordinea de zi de ieri. Deşi nu a avut avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Toader a susţinut în faţa jurnaliştilor, după şedinţa de Guvern, că modificările s-au făcut la cererea CSM. „O primă precizare. Propunerea de modificare ce face obiectul OUG a venit de la CSM, adăugând că majoritatea soluţiilor sunt venite de la CSM“, a explicat Toader. Însă procurorii din cadrul CSM au transmis că nu au avut cunoştinţă despre modificările propuse şi au aflat despre ele în cursul zilei de luni, când documentul a sosit pentru avizare. Procurorii afirmă că modificările sunt de natură să afecteze grav activitatea justiţiei. „Facem precizarea că membrii Secţiei au luat la cunoştinţă de conţinutul Ordonanţei de Urgenţă în data de 18.02.2019, când a fost transmisă la Consiliu pentru avizare“, au declarat, aseară, reprezentanţii Secţiei pentru procurori a CSM.

Jurnalul Naţional notează că un român din zece a prins pasiunea pentru criptomonede. După procentul din populație care deține noul mijloc de plată, suntem pe locul 2 în Europa. În ciuda apetitului în creștere, băncile refuză să deschidă conturi în monede virtuale.

 România Liberă observă că, după aproximativ şase ani de management privat, Compania Naţională de Transporturi Aeriene TAROM SA înregistrează pierderi impresionante. Sub conducerea directorului general Wol” Werner-Wilhelm, compania a înregistrat o pierdere de circa 100 milioane de euro. Doar pentru anul trecut TAROM are o pierdere de peste 100 milioane de lei (21 milioane euro). Reprezentanţii operatorului aerian invocă scumpirea combustibilului şi mentenanţa pentru aeronave, dar că aceste sume nu ar trebui incluse la capitolul pierderi.

Potrivit Ziarului Financiar, Carrefour negociază preluarea celor 11 hipermarketuri Cora din România. Tranzacţia ar putea aduce un nou lider al comerţului local. Poziţia este deţinută momentan de Kaufland.

Gazeta Sporturilor scrie că cele 59 de erori grave comise de arbitri în acest sezon au viciat clasamentul Ligii I. Fără gafele centralilor și asistenților, FCSB ar fi lider autoritar, iar CFR Cluj ar avea cu 5 puncte mai puțin. Cele mai multe greșeli le-a comis Radu Petrescu, 8 în 13 meciuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS