Confidenţialitate

Prima pagină | 2 noiembrie 2018

Adevărul observă că social-democraţi cu greutate au început să-i ceară socoteală ministrului Tudorel Toader pentru eroarea făcută în ceea ce priveşte evaluarea procurorului general Augustin Lazăr. Prima care a ieşit la atac a fost Ecaterina Andronescu, senator şi fost ministru al Educaţiei, care solicită asumarea greşelii. Ordonanţa invocată în ultima vreme de şeful Justiţiei împotriva procurorului general era semnată de un procuror cu acelaşi nume de familie.

Urmărind disputa dintre ministrul Justiţiei şi procurorul general, România Liberă scrie că Tudorel Toader se împiedică în procedura de revocare a lui Augustin Lazăr. Inspecţia Judiciară a concluzionat că managementul conducerii Parchetului General a fost unul eficient. De asemenea, Augustin Lazăr nu a primit nicio sancțiune disciplinară. În aceste condiții, cea mai solidă bază pentru revocarea ar fi neîndeplinirea condiţiilor la momentul numirii în funcţie. Şi la acest capitol persistă neclaritățile, atât timp cât dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr din 2016 nu este public, iar cei doi prezintă variante diferite.

Ziarul Financiar întrevede o premieră pentru ultimii ani. Introducerea “accizei” de 7 cenţi pe litru în primăvara anului 2014 a determinat scăderea cererii de carburanţi la nivelul întregului an cu 2,6%, evoluţie urmată apoi de trei ani de creştere neîntreruptă. După plusuri cuprinse între 5% şi 7%, anul acesta piaţa ar putea înregistra, în cel mai bun caz, o stagnare.

Râşi apocaliptici, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Dinamoviştii au fost eliminaţi din Cupa României de o echipă din a treia devizie, pentru a doua oară în istorie. O asemenea umilinţă s-a mai întâmplat în sezonul 1972-1973, când echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare a cedat în faţa Constructorului Galaţi. Joi seară, Dinamo a condus Csikszereda cu 2-0, la un moment dat. După penalty-uri, echipa din Miercurea Ciuc s-a impus cu 6-5. Jucătorii ambelor formații s-au ratat 9 execuţii.