Confidenţialitate

Prima pagină | 2 noiembrie 2017

‘Regele manelelor’ avea o cârtiţă la Crima Organizată, titrează Adevărul. Comisarul-şef Vasile Militaru a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia că i-ar fi ţinut la curent cu acţiunile Poliţiei pe membrii grupării de tâlhari coordonate de Paul Iova. Anchetatorii îl monitorizau pe unul dintre locotenenții acestuia, suspectându-l că a participat la jefuirea unor contrabandiști de țigări. ‘Regele manelelor’ a fost arestat în iunie.

Potrivit României Libere, impunerea unui salariu minim de 1.900 de lei, de la 1 ianuarie, va lovi direct în micii antreprenori, care vor fi cei mai afectaţi, dar va aduce mai mulţi bani la buget din contribuţii sociale. Potrivit calculelor, majorarea brutului minim va atrage o creştere a salariului net cu 97 de lei, dar în acelaşi timp va determina o creştere a taxelor datorate cu 65 de lei.

Cele mai mari companii din economie cer guvernului să oprească experimentele fiscală, notează Ziarul Financiar. Oamenii de afaceri amintesc că între 2009 şi 2010, când economia s-a prăbuşit nu doar din cauza crizei, ci şi a măsurilor fiscale luate anterior. Episodul  riscă să se repete. Din ce în ce mai mulţi consultanţi constată că salariile în IT şi cercetare vor scădea după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Jurnalul Naţional scrie că preţul maşinilor noi ieftine ar putea exploda în viitorul apropiat ca urmare a unor măsuri de siguranţă fără de care nu s-ar mai putea comercializa. Piaţa europeană ar urma să devină din ce în ce mai exclusivistă, dar şi mai sigură. Măsura ar limita concomitent pătrunderea în spaţiul comunitar a automobilelor produse în special în India sau China.

Egalul asigură calificarea, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. FCSB are nevoie doar de un punct în meciul împotriva campioanei Israelului pentru a-și asigura prezența în primăvara europeană. Echipa bucureșteană n-a mai ajuns în șaisprezecimile competiției de 5 ani.