Confidenţialitate

Prima pagină, 2 noiembrie 2016

Atac la bugetul naţional, titrează Adevărul. Creşteri de salarii în Sănătate şi Învăţământ, eliminarea a 102 taxe, scutiri de impozite pentru pensionari sau pensii speciale pentru diverse categorii profesionale. Sunt doar câteva dintre pomenile electorale votate sau în curs de adoptare de către parlamentarii interesaţi să primească cât mai multe voturi la alegerile din 11 decembrie. În ciuda semnalelor de alarmă venite de la Guvern şi economişti, aleşii vând promisiuni a căror punere în practică va împinge deficitul din 2017 cu mult peste limita permisă de 3% din Produsul Intern Brut.

România Liberă observă că ţara continuă să lase secrete NATO pe mâna oamenilor lui Ceauşescu. Cele mai performante avioane de luptă deţinute vreodată, F-16, sunt ghidate de la o bază aeriană unde infrastructura de comunicaţii a fost construită de ofiţerul conspirat de Securitate sub numele „Claudiu Averescu“. În prezent, Teodor Ileş, fost spion al Centralei de Informaţii Externe este general în rezervă al SIE.

Românii au lăsat, anul trecut, aproape două miliarde de euro la bricolaj, notează Jurnalul Naţional. Cu salariile mărite şi scăpaţi de grija şomajului, orăşenii s-au pus, în ultimul an, pe renovarea caselor şi pe meşterit. Grosul banilor a ajuns la Dedeman, Arabesque şi Praktiker, liderii pieţei.

Potrivit Ziarului Financiar, Bucureştiul şi cele mai puternice zece judeţe au împreună peste 70% din cifra de afaceri totală din economie, în timp ce judeţele de pe ultimele zece poziţii contribuie cu doar 5% la „motoarele” businessului românesc. Faţă de 2008, în douăsprezece judeţe cifra de afaceri a înregistrat cel puţin o dublare. Se remarcă însă, comparativ cu anul 2008, o reducere a dependenţei de Capitală, care mai asigură doar 37% din busines, faţă de 63% cât era nivelul în urmă cu opt ani. Lipsa investiţiilor, numărul mic de companii antreprenoriale medii şi mari se vede în rezultatele slabe obţinute de Caraş-Severin, Teleorman, Botoşani sau Sălaj.

Gazeta Sporturilor scrie despre un tun de 30 de milioane de euro. Steaua a avut un an financiar fantastic. Echipa patronată de Gigi Becali a avut încasări similare cu nume celebre, precum reprezentanțele din România ale Adidas, Deloitte sau World Class.