Prima pagină, 2 iulie

Evenimentul zilei publică topul noilor amenzi de circulaţie. Şoferii băuţi şi cei care trec neregulamentar peste calea ferată vor plăti cel mai mult. Cea mai mare amendă pentru şoferi se ridică la 2.100 de lei. Firmele plătesc de 5 ori mai mult. La rândul lor, pietonii care traversează prin loc nepermis pot plăti 315 lei.

Jurnalul naţional observă un bilanţ sumbru. La fiecare lună, deraiază cel puţin un tren. Călătoria pe calea ferată nu ştii nici când începe, nici când se termină. Lipsa investiţiilor, cumulată cu jaful produs în ultimii 25 de ani la CFR, la care se adaugă furturile de şine, propulsează România direct în topul ţărilor europene la capitolul deraieri. În ultimii 2 ani, s-au înregistrat 37.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, însărcinatul cu afaceri la Bucureşti al Statelor Unite susţine că, în lupta anticorupţie, România dă tonul în regiune. Dean Thompson consideră că parteneriatul dintre România şi SUA este unul complex, reflectând o relaţie foarte puternică. În ultimele luni, prezenţa militară americană s-a amplificat, în contextul ameninţărilor Rusiei.

Potrivit României libere, 9 din 10 promisiuni ale primarului Sorin Oprescu s-au dovedit mincinoase. Platforma-program prezentată de edil electoratului în 2012 ţine de domeniul fanteziei. La cele mai multe dintre proiecte nici măcar nu s-a pus piatra de temelie, iar cele la care se lucrează sunt mult întârziate.

Potrivit Ziarului Financiar, în ultimii 35 de ani, în Grecia au intrat 450 de miliarde de euro. Autorităţile de la Atena au primit peste jumătate din sumă după declanşarea crizei mondiale. Cu toate acestea, în aceste zile, statul elen a ajuns în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile. Grecia a devenit prima ţară din lumea dezvoltată care a intrat în default faţă de Fondul Monetar Internaţional.

Specialiştii decriptează pentru Gazeta sporturilor forma slabă a Simonei Halep. Antrenorul Wim Fisette spune că hormonii sunt de vină pentru inconstanţa fetelor, iar editorialistul Alin Buzărin aminteşte că tenisul e un sport, nu un joc pe calculator, şi se mai întâmplă să iei bătaie.