Confidenţialitate

Prima pagină, 19 octombrie 2016

Populism extrem, titrează Adevărul. În plină campanie electorală, aleşii au aprobat ieri legea conversiei creditelor în franci elveţieni, fără niciun criteriu de natură social. Este speculată suferinţa românilor care au de achitat rate de două ori mai mari decât la momentul contractării împrumutului.

Legea conversiei ar putea provoca un seism major printre instituţiile fi nanciare, potrivit României Libere. BNR a anunţat că este posibil ca două bănci vor avea probleme mari de solvabilitate. Rata fondurilor proprii ale acestor bănci, care nu au fost nominalizate, ar ajunge sub pragul minim regulamentar. Efectele ar fi resimţŸite în total de 6 bănci.

Gripa vine mai devreme, anunţă Jurnalul Naţional. Având în vedere numărul crescut de cazuri de infecţii respiratorii înregistrate în această perioadă, comparativ cu anul trecut, se anticipează un sezon gripal „mai precoce” în acest an, după cum declară preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. În schimb, numărul vaccinurilor puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii este prea mic.

Potrivit Ziarului Financiar, instabilitatea din Turcia şi Ucraina poate “ajuta” România să devină o putere logistică regională în următorii ani, mai ales dacă şi statul va susţine dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare. Pe lângă oraşele din vestul ţării, Constanţa ar urma să intre în cursa spaţiilor industriale datorită portului şi tranzitului de mărfuri.

Gazeta Sporturilor scrie că şefii clubului Dinamo negociau, aseară, despărţirea de antrenorul Ioan Andone. Se negociază aducerea lui Cosmin Contra pe banca tehnică a echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare. Varianta Marius Şumudică a picat, tenicianul având o clauză de 150.000 de euro cu Astra.