Confidenţialitate

Prima pagină | 19 iunie 2018

Potrivit ziarului Adevărul, autorităţile care au intervenit în cazul tragediei din clubul Colectiv, soldată cu moartea a 65 de tineri, ar putea fi trase la răspundere. Parchetul General a anunţat că extinde ancheta în acest dosar, începută în 2015. Mai precis, procurorii vor investiga modul în care autorităţile au intervenit şi au îngrijit victimele imediat după tragedie. Decizia de extindere a cercetărilor a fost luată după ce părinţi şi victime au depus mai multe plângeri penale care vizează modul în care a fost gestionată criza provocată de numărul mare de victime.

România Liberă urmăreşte legătura dintre şefia Serviciului de Informaţii Externe, moţiunea PNL şi suspendarea şefului statului. Liviu Dragnea l-ar dori în fruntea SIE pe Claudiu Manda, nu pe Gabriel Vlase, propus de preşedintele Klaus Iohannis. Liderul PSD se teme ca blocarea nominalizării ar putea trezi nemulţumiri în partid, punând în pericol majoritatea parlamentară şi încercarea de suspendare a lui Klaus Iohannis. SIE este condus interimar de adjunctul Silviu Predoiu, care iese la pensie în luna august.

Jurnalul Naţional scrie despre cea mai scăzută natalitate din ultimii 30 de ani. Primul studiu național privind infertilitatea arată că un cuplu din cinci suferă de această problemă de sănătate. În același timp, din cei peste 50.000 de copii născuţi în România, în ultimii cinci ani, cu ajutorul tratamentelor pentru infertilitate, doar puţin peste 1.300 de micuţi au venit pe lume cu sprijinul statului. Însuşi ministrul Sănătății, Sorina Pintea, recunoaște: „Suntem singura ţară din Europa care nu avem o lege privind reproducerea umană asistată”.

Din Ziarul Financiar aflăm cât de bogaţi suntem. Românii au o avere de 400 miliarde de euro, care este maximul ultimilor 9 ani. Avuţia netă a unui român depăşeşte 20.000 de euro, iar datoria pe persoană se apropie de 1.600 de euro, potrivit datelor BNR.

Să avem baftă! titrează Gazeta Sporturilor. CFR Cluj îşi află, de la ora 13.00, adversara din Liga Campionilor. FCSB şi Viitorul mai au de aşteptat până miercuri.