Prima pagină, 19 ianuarie 2016

Potrivit cotidianului Adevărul, cazul Bodnariu – familia căreia statul norvegian i-a luat, toamna trecută, cei cinci copii – a scos la iveală o diferenţă esenţială în ceea ce priveşte modalitatea de educare a copilului. Noi ne concentrăm mai mult pe pedepse, iar nordicii pun accent pe recompense, susţine cercetătorul clujean Daniel David, autorul cărţii „Psihologia poporului român“.

România Liberă se întreabă cine vor fi urmaşii baronilor locali? Partidele se află în plin proces de stabilire a candidaţilor pentru alegerile locale, după ce mai mulţi grei ai administraţiei locale au ieşit din cărţi din cauza problemelor penale. Competiţia cu cea mai mare miză politică se anunţă cea pentru Primăria Capitalei, după ieşirea în decor a lui Sorin Oprescu. Anchetele procurorilor au dus, de asemenea, la suspendarea unor edili care păreau de neclintit.

Jurnalul Naţional scrie despre statisticile care scufundă România. 20% din veniturile unei familii se duc pe întreţinerea casei. Plătim dublu utilităţile cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeană.

România devine o soluţie pentru investitorii care fug de tensiunile geopolitice din jur, potrivit Ziarului Financiar. Forţa de muncă bine pregătită şi ieftină, poziţia geografică favorabilă şi stabilitatea geopolitică pot fi principalele avantaje, în ciuda infrastructurii deficitare. Spre exemplu, turcii de la Arcelik, proprietarii fabricii Arctic din Găeşti, se gândesc să mute pe piaţa locală producţia de maşini de spălat din Rusia.

Gazeta Sporturilor se întreabă de ce nu este Adrian Mutu în cea mai recentă poză a Stelei? Veteranul jurnalist Ovidiu Ioaniţoaia invocă un conflict izbucnit între atacant şi finanţatorul clubului.