Confidenţialitate

Prima pagină | 19 decembrie 2018

Adevărul observă că Guvernul pregăteşte în secret o suprataxare generalizată. O ordonanţă de urgenţă, ţinută încă la secret de guvernanţi, propune impozitarea cifrei de afaceri, şi nu a profitului ca până acum, în cazul companiilor din energie, telefonie şi al firmelor din domeniul jocurilor de noroc. Intenţia PSD a stârnit ample reacţii din partea econiomiştilor, aceştia criticând, cu argumente, propunerea de impunere a unei taxe pe cifra de afaceri.

Potrivit României Libere, Crăciunul va marca vârful epidemiei de pestă porcină africană. Extinderea focarelor s-ar putea domoli după sărbătorile de iarnă, când numărul de porci din gospodăriile populației va scădea semnificativ, spune Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc. România va resimți ani la rând efectele bolii care a decimat porcii.

Jurnalul Naţional scrie despre “pericolul” de înzăpezire la 15 grade Celsius. Consiliul Judeţean Vrancea a atribuit, în regim de extremă urgenţă, un contract de un milion de euro pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, deşi la data semnării temperaturile erau mult peste limita de îngheţ. Beneficiară este Sotirex SRL din Bacău, controlată de Victor Roman, fost deputat PSD de Vrancea. În ultimii ani, cele două firme ale politicianului au primit câteva sute de contracte, în valoare totală de circa 90 de milioane de euro.

Gazeta Sporturilor relatează despre cea mai nouă ţintă din mercato de iarnă pentru FCSB. Echipa finanţată de Gigi Becali îl doreşte pe francezul Ibrahim Tandia, jucător care intră în ultimele luni de contract cu Sepsi Sf. Gheorghe. Fotbalistul, în vârstă de 25 de ani, are marele avantaj că evoluează la fel de bine pe orice post la mijloc şi în atac.