Prima pagină | 19 aprilie 2019

Sub titlul “Halucinant”, Adevărul de weekend notează că avem cei mai mulţi pacienţi cu arsuri din Europa și doar 13 paturi pentru tratarea lor. Ultimul caz revoltător este cel al Mădălinei Neculai, victimă a unui incendiu, care a fost plimbată timp de 40 de ore printre spitalele din ţară, înainte de a fi transferată în străinătate. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, admite că, după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, autoritățile ar fi trebui să se implice mai mult. Cele mai recente statistici publicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă arată că 180 de români îşi pierd anual viaţa în incendii sau explozii şi sute de persoane au de suferit de pe urma incendiilor produse în locuinţe sau la locul de muncă.

Jurnalul Naţional scrie despre campionul ridicat din orfelinat. La 8 ani, Ionuț Sandu a rămas fără mamă și cu un tată care nu își permitea să îl întrețină. Atât el, cât şi cei patru frați ai săi, au ajuns într-un centru de plasament. Acum, băiatul are 16 ani și uimește pe toată lumea. Devenit campion național la lupte, Ionuț Sandu va reprezenta România la mai multe turnee internaționale. Un preot se preocupă ca sportivul să aibă haine, mâncare și bani de deplasări, iar antrenorul său l-a mutat într-un centru pentru sportivi, după ce l-a găzduit chiar la el acasă timp de 3 luni. Pe urme îi calcă deja un alt tânăr ai cărui părinți sunt prea săraci ca să îl crească, Robert, medaliat cu argint la mai multe competiții.

Potrivit Ziarului Financiar, clasamentul cei mai mari importatori oferă imaginea consumului din ultimul an: alimente, telefoane, maşini şi carburanţi. În industria auto, cei mai mari exportatori sunt, totodată, şi mari importatori. România a importat bunuri de aproape 83 de miliarde de euro în 2018, faţă de 76 de miliarde de euro în urmă cu un an, iar deficitul balanţei comerciale a atins în urma acestor rezultate un nivel record.

Gazeta Sporturilor consemnează că arbitrajul video schimbă destine în Liga Campionilor, așa cum s-ar fi întâmplat și în Liga I. Dacă era implementat sistemul VAR, la momentul actual FCSB ar fi fost lider în clasament. Arbitrajul video a fost decisiv în optimile și sferturile Champions League, hotărând unele echipe care au rămas în competiție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS