Prima pagină, 18 septembrie 2017

Beizadelele PSD invadează instituţiile statului, titrează Adevărul. Cei mai norocoşi copii de politicieni au primit cadou de la părinţii lor locuri în Parlament. Următorii pe eşichierul imposturii politice sunt copiii care au fost angajaţi ‘doar’ în ministere, unele conduse chiar de părinţi. Din tabloul pilelor nu lipsesc soţii şi soţiile angajate în diverse instituţii ale statului, evident, pe salarii foarte mari. Ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a dus impostura la un alt nivel, găsindu-le locuri călduţe atât fostului soţ, cât şi actualului concubin.

România Liberă dezvăluie că ministrul Justiţiei are întâlniri neprotocolare cu personaje foarte ‘exotice’ când merge acasă, la Iaşi. În urmă cu o săptămână, Tudorel Toader s-a văzut cu Ghiocel Asimionesei, patron de presă, condamnat pentru şantaj la trei ani de închisoare cu suspendare. Dovada întâlnirii celor doi este o fotografie. Poziţia statică în care se găsesc cele două personaje în imagine arată că cei doi s-au oprit să schimbe câteva vorbe, nu doar s-au salutat în timp ce treceau unul pe lânga celălalt. Ministrul Justiţiei a confirmat, pentru România Liberă, informaţia. ‘Împreună cu unul dintre băieţi, eram la cumpărături! A fost o întâlnire absolut întâmplătoare, am schimbat câteva cuvinte!’, a spus Tudorel Toader. Întrebat dacă nu consideră că discuţia lejera cu un condamnat implică riscuri de imagine, el a replicat: „Ministrul Justiţiei discută cu toată lumea, inclusiv cu deţinuţii din penitenciare!’.

Jurnalul Naţional scrie despre ministrul-faliment. Toate firmele deţinute sau conduse de Gheorghe Şimon, noul şef al Economiei, au dat faliment, cu datorii de milioane de lei către bănci şi instituţii publice. Pe lista celor care au pierdut bani se află şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, instituţie care se află în subordinea sa. Domeniile în care Gheorghe Şimon a activat, fără prea mare succes, sunt producţia de utilaje miniere, construcţii sau cherestea.

Ziarul Financiar observă  o afacere care apune. Pierderile principalelor companii care administrează parcuri eoliene în ţara noastră se apropie de un milliard de lei. În acest context, se estimează că investiţiile nu vor mai fi recuperate în 10-15 ani, ci în 30 de ani.

Aur, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Echipa feminină de tenis de masă a devenit, ieri, campioană europeană. Fetele noaste au învins chinezoaicele Germaniei cu 3-2. Este pentru a 4-a oară în istorie când România reuşeşte această performanţă. Ultima dată s-a întâmplat în 2003.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS