Prima pagină | 18 octombrie 2018

Guvernarea PSD-ALDE îi îndepărtează pe români de Uniunea Europeană, titrează Adevărul. Sprijinul populaţiei pentru apartenenţa ţării la spaţiul comunitar a ajuns la 49%, în scădere cu zece puncte procentuale faţă de aprilie. Între cauze se numără deciziile şi mesajele promovate de actuala Putere.

Jurnalul Naţional observă că Banca Naţională face bine cu forța. Instituţia condusă de guvernatorul Mugur Isărescu reduce la jumătate gradul de îndatorare a românilor. Prețul locuințelor ar urma să scadă puternic. În schimb, se vor scumpi chiriile. Analiștii spun că proprietarii vor aștepta luni întregi până vor prinde un client și atunci vor trebui să lase la preț.

Potrivit Ziarului Financiar, întârzierile la plata lucrărilor de infrastructură duc pe minus firmele de construcţii. 10 din primele 50 de companii din domeniu au cumulat pierderi de 316 milioane de lei în 2017. 6 din societăţile analizate au ca obiect de activitate construcţia de drumuri, autostrăzi sau căi ferate de suprafaţă şi subterane, iar restul se ocupă cu lucrări de construcţii de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale.

“Pașapoartele de aur” ameninţă securitatea Europei, scrie România Liberă. Statele care au programe de vânzare a rezidenței sau a cetățeniei “ amenință eforturile internaționale de luptă contra evaziunii fiscale și reprezintă risc pentru securitate. Pe lista neagră, figurează 3 ţări europene, anume Malta, Cipru şi Monaco.  Organizația pentru cooperare și dezvoltare economică trage un semnal de alarmă privind amploarea sistemului de vânzare a cetățeniei, care s-a transformat într-un produs comercializat.

Gazeta Sporturilor observă că echipa de handbal feminin CSM București schimbă al 10-lea antrenor în 5 ani. Clubul s-a despărţit de Magnus Johansson. Suedezul a fost destituit după ce a obţinut doar 5 victorii în 8 meciuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS