Confidenţialitate

Prima pagină, 18 octombrie 2016

Dacian Cioloş intră în luptă, titrează Adevărul. Premierul a lansat o platformă de guvernare la care îi invită să adere pe toţi cei care îi împărtăşesc viziunea despre modul în care ar trebui administrată ţara. Platforma, accesibilă la adresa de internet ro100.ro, îşi centrează mesajul pe aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Premierul îşi justifică acolo alegerea, cele 10 principii ale unei bune guvernări, ce anume trebuie făcut în primele 100 de zile ale viitoarei guvernări şi, în sfârşit, un portofoliu de proiecte naţionale ce ar trebui realizate în termen mediu şi lung.

România Liberă scrie despre premierul tehnopesedist. Vasile Dâncu este alternativa lui Liviu Dragnea pentru postul deţinut în present de Dacian Cioloş. Sociologul de la Cluj este momentan fără de partid şi susţine că “nu vânează“ conducerea viitorului Executiv. Trecutul lui Vasile Dâncu este, totuşi, strâns legat de PSD, el coordonând propaganda în guvernarea lui  Adrian Nastase, când a fost ministru al Informaţiilor, atrăgându-şi porecla de „micul Goebbels“.

Jurnalul Naţional avertizează că mâncăm suplimente alimentare  “pe pâine” din dorinţa de a fi cât mai sănătoşi. Peste 500 de milioane de euro au dat românii, anul trecut, pe miraculoasele pastile care ne fac mai rezistenţi la boli, menţin greutatea sub control, îmbunătăţesc memoria, fac părul mătăsos sau menţin tenul tânăr. Puţini ştiu că aceste produse nu sunt nici pe departe atât de naturale precum ne sunt prezentate, conţin E-uri, arsenic, plumb sau mercur.

Potrivit Ziarului Financiar, în România, vânzările de medicamente eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au crescut de la 600 de milioane de lei în 2004 la 2,4 miliarde de lei în perioada iulie 2015 – iunie 2016, potrivit datelor companiei de cercetare Cegedim, aceasta fiind una dintre pieţele care au cunsocut cel mai mare avans din sănătate în ultimul deceniu. OTC-urile deţin în Romånia o cotă de piaţă de aproximativ 20% din piaţa totală de medicamente, potrivit Cegedim, şi au susţinut extinderea reţelelor de farmacii, care în marile oraşe s-au bătut cu băncile pentru a câştiga parterul blocurilor şi a fi mai aproape de consumatori.

Gazeta Sporturilor scrie că oltenii ajung costa Stelei, iar Dinamo cade pe loc de playout, mult mai aproape de retrogradare decât de titlu. Ioan Andone ar putea fi demis, favoriţi să îi ia locul fiind Cosmin Contra şi Marius Şumudică.