Confidenţialitate

Prima pagină, 18 noiembrie 2016

A plecat cel mai bun număr 3, titrează Gazeta Sporturilor. Publicaţia aminteşte că Daniel Prodan, stins fulgerător la doar 44 de ani pe când se uita la televizor, câştigase 9 trofee cu Steaua şi participase la două turnee finale. Daniel Prodan a jucat 480 de minute pentru națională la Mondialul din 1994, integralist alături de Gică Hagi și Gică Popescu.

Consultaţi de ziarul Adevărul, analiştii politici consideră că, pe lângă reuşitele din bilanţul guvernării tehnocrate, cabinetul lui Dacian Cioloş a avut şi numeroase carenţe, majoritatea în domeniul Sănătăţii şi al Administraţiei. Deficienţele din spitale ar fi trebuit să reprezinte o prioritate nu doar la nivel declarativ, întrucât cabinetul de supravieţuire a fost instalat după drama din clubul Colectiv.

Despre devalizarea radioului public scrie România Liberă. Membri ai Consiliului de Administraţie şi ai conducerii SRR sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Cele 11 persoane sunt suspectate că au încheiat nelegal contracte cu firme de prestări servicii, pe care le-ar fi controlat prin interpuşi. Printre acuzaţi se află și Ovidiu Miculescu, preşedintele – director general al Radiodifuziunii.

Jurnalul Naţional observă că un funcţionar duce în spate alţi trei: secretare, consilieri, şoferi sau şefi. Jumătate de milion de bugetari primesc lefuri şi de 2.000 de euro pe lună. Salariul mediu al angajaților din administrația publică centrală este cu 156% mai mare decât cel din economia reală.

Ziarul Financiar trage linie după 10 ani de prezenţă a României în spaţiul comunitar. 3 milioane de români au emigrat. Din 2006 până în 2015, românii din străinătate au trimis acasă peste 52 de miliarde de euro.