Prima pagină | 18 februarie 2019

Adevărul scrie că Liviu Dragnea a capturat în folos personal funcția de avocat al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Guvernul susţine că fostul reprezentant al Bucureştiului la CEDO a fost numită nelegal de Victor Ponta în 2012, deci toate pledoariile sale din ultimii 7 ani sunt nule, inclusiv punctul de vedere susţinut în procesul „Liviu Dragnea contra României“. Destituită săptămâna trecută, Catrinel Brumar a pledat în favoarea judecătorilor care lau condamnat pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, apărând interesele ţării, nu cauza liderului PSD.

Potrivit României Libere, scandalul falşilor medici descoperiţi în ultima perioadă riscă să arunce o anatema asupra acestei profesii nobile, iar bâlbâiala autorităţilor în ceea ce priveşte lipsa măsurilor de identificare rapidă a escrocilor cu stetoscop pune în pericol vieţile pacienţilor. În plus, medicii oneşti sunt în continuare marginalizaţi de un sistem anacronic.

Ziarul Financiar observă că România a devenit prea scumpă pentru producătorii de haine şi pantofi. Trei fabrici cu sute de angajaţi fiecare au fost închise, iar producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte se mută pe pieţe mai ieftine precum cele din Asia. O croitoreasă câştigă, în medie, 1.600 de lei net lunar, cu 40% mai puţin decât salariul mediu pe economie.

Jurnalul Naţional consemnează că Forțele Speciale de Acțiune ale Poliției Naționale Bolivariene (FAES), înființate în urmă cu doi ani pentru a combate terorismul în venezuela, s-au transformat în plutoane de execuție. Sute de protestatari antiguvernamentali au fost omorâți de această unitate formată din 1.300 de luptători cu pregătire militară de elită, care operează mascați. Președintele venezuelean Nicolas Maduro se agață de putere sub presiunea tot mai mare a demonstrațiilor interne și a comunității internaționale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS