Confidenţialitate

Prima pagină, 17 noiembrie 2016

Adevărul scrie că Parchetul General anchetează sute de falși revoluţionari care ar fi dat șpagă pentru a primi titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţie“, care le aducea un plus de 2.200 de lei la indemnizaţia lunară. În acest dosar, vizat este şi Adrian Sanda, până ieri secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor. De multe ori, aminteşte publicaţia, revoluţionarii, printre care s-au amestecat și impostori, și-au cerut „drepturile“ în stradă. Dacă nu au primit răspuns la revendicări, unii dintre ei au încercat cu șpagă.

Jurnalul Naţional trage linie după 12 luni de guvernare tehnocrată. Creşterea economică din statisticile oficiale ar ascunde grave dezechilibre. Sectorul energetic traversează una dintre cele mai grave crize, iar autostrăzile au rămas doar pe hârtie. Investiţiile au fost reduse dramatic, iar încasările sunt la cel mai mic nivel din ultimii 26 de ani. În schimb, ieri a fost lansată a 366-a strategie naţională.

Sub titlul Copy-paste, România Liberă scrie că Bogdan Buzăianu – celebru om de afaceri cu interese în energie – are un doctorat dubios obţinut la Academia de Poliţie. În lucrarea susţinută în 2008, el a militat pentru îndurare faţă de evazioniştii fiscali folosind cuvinte „furate“ de la alţi autori. Ironia face ca, la 8 ani după predarea tezei, Energy Holding, firma lui Bogdan Buzăianu să fie calcată de poliţişti, care au percheziţionat-o sub suspiciunea de evaziune fiscală.

Ziarul Financiar a aflat că National Bank of Greece îşi face din nou curaj să scoată la vânzare Banca Românească, angajându-i deja pe bancherii de la Credit Suisse Londra să găsească un cumpărător, conform unor surse de pe piaţă. După criza grecească, cele patru bănci elene prezente în România – Alpha Bank, Bancpost, Piraeus şi Banca Românească au pierdut teren, dar cei de la Atena nu au ajuns la o înţelegere din care să rezulte două bănci mai puternice.

Gazeta Sporturilor a găsit mai multe motive pentru care Cristoph Daum ar trebui să plece de pe banca tehnică a naţionalei. În primul rând, jocul tot mai slab al tricolorilor, Apoi formulele bizare de echipă gândite de neamţ. În fine, şansele de calificare la Mondialul din 2018 par compromise.