Prima pagină, 17 martie 2017

Adevărul de Weekend notează că România rămâne repetentă la absorbţia fondurilor europene. N-am atras nici măcar unul din cei 30 de miliarde de euro disponibili în exerciţiul financiar 2014 – 2020, cu toate că deja ne aflăm la jumătatea perioadei. Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat, după o întâlnire cu membrii comisiilor parlamentare de afaceri europene, că sistemul sanitar din România ar putea beneficia de 250 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru modernizarea unităţilor sanitare, însă până acum nu au fost elaborate proiectele de absorbţie.

În pagina de actualitate, România Liberă scrie că aproape că nu este gară de pe reţeaua feroviară din ţară în care sa nu fie trase pe linie moartă vagoane dezafectate. Ieri, la Timişoara, o garnitură a luat foc. Precedente au mai fost l Craiova şi Braşov. În vagoanele părăsite şi-au făcut culcuş persoane fără adăpost, fiind adevărate focare de incendiu.

Jurnalul Naţional consemnează lecţia olandeză pentru români. Scrutinul din Ţările de Jos, în care partidul condus de premierul Mark Rutte a câștigat în fața partidului de extremă dreapta condus de Geert Wilders, a avut o rată de participare la vot de 81%. În România, o prezență asemănătoare (86,19%) a fost înregistrată doar în primele alegeri libere de după Revoluție, în duminica orbului din 20 mai 1990. În decembrie anul trecut, nici 40% dintre români nu s-au prezentat la urne la alegerile parlamentare.

Ziarul Financiar scrie despre frenezia nucleară a Europei. Polonia îşi face planuri pentru construirea primei centrale atomice. Cehii, ungurii şi românii vor să îşi extindă capacitatea nucleară. La rândul său, Franţa o menţine pentru a putea creşte ponderea electricităţii din surse regenerabile fără majorarea costurilor.

Unică, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Cristina Neagu devine prima handbalistă din lume încoronată de 3 ori cu titul de jucătoarea anului (2010, 2015 şi 2016). Interul de 28 de ani, care din vară va juca la CSM Bucureşti, s-a impus într-o competiţie care a contabilizat voturile specialiştilor, jurnaliştilor şi fanilor.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS