Confidenţialitate

Prima pagină, 17 martie 2016

România Liberă observă că guvernul Cioloş dă o grea lovitură baronilor locali. Primăriile şi consiliile judeţene nu vor mai putea emite autorizaţie de construcţie pentru nici o lucrare necesară infrastructurii de transport de interes naţional. Misiunea va reveni de acum înainte doar Ministerului Transporturilor.

Într-un interviu pentru Adevărul, şefa Direcţiei Anticorupţie, Laura Koveși, a explicat că, până de curând, fiecare procuror era ajutat în activitate de unul sau doi poliţişti judiciari. După recenta decizie a Curţii Constituţionale privind interceptările, mare parte dintre poliţişti au fost delegaţi să se ocupe de partea tehnică, în locul ofiţerilor SRI. Drept urmare, procurorii DNA au rămas singuri în instrumentarea dosarelor.

Jurnalul Naţional scrie că fostul premier Emil Boc a dat, ieri, cu subsemnatul în faţa procurorilor DNA într-un dosar privind despăgubirile ilegale acordate de ANRP.  Primarul din Cluj este ultimul nume mare din camarila lui Traian Băsescu, ajuns să dea raportul la DNA. Lista include nume grele apropiate fostului președinte precum Răzvan Murgeanu, Ioan Oltean, Elena Udrea sau Cătălin Predoiu.

Potrivit Ziarului Financiar, sunt investitori care stau degeaba pe bursă. Numărul total de clienţi ai firmelor de brokeraj este de 78.000, însă doar o treime dintre aceştia au efectuat tranzacţii, anul trecut, la BVB. Majoritatea sunt investitori pasivi, cu o tipologie pe care brokerii o compară cu cea a persoa nelor care cumpără valută pentru a economisi.

Gazeta Sporturilor scrie că Viitorul patronat de Gheorghe Hagi va juca împotriva Stelei fără cel mai bun atacant şi cel mai bun mijlocaş. Adversarii de la Astra consideră că absenţele sunt premeditate, pe motiv de “stelită cronică”.