Prima pagină, 17 iunie 2015

România liberă observă că procurorul general îi anchetează pe judecătorii constituţionali care au invalidat referendumul din 2012, prin care s-a încercat debarcarea lui Traian Băsescu din fotoliul de la Cotroceni. Magistraţilor li se impută concluzia că listele permanente cu alegători nu pot fi modificate în timpul unui joc electoral. Miza era scăderea numărului de votanţi pentru a fi atins cvorumul consultării populare.

Adevărul dezvăluie vizita secretă în Rusia a baronului de Bistriţa-Năsăud. Social-democratul Radu Moldovan a fost însoţit în excursie de primari şi preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului. Ca să nu se afle despre această deplasare, a fost interzisă postarea de fotografii pe reţelele de socializare.

Potrivit Jurnalului naţional, după aderarea la Uniunea Europeană, România a pierdut 18.000 de medici. Cadrele au ales să plece să muncească în Occident pe salarii de zece ori mai mari. În locul lor, dar în număr mult mai mic, în spitalele nostre au venit doctori străini. Cei mai mulţi provin din Republica Moldova, Siria, Iran, Ucraina şi Iordania, însă avem şi medici din Sri Lanka, Gabon sau Qatar.

Ziarul Financiar scrie despre fabrici sacrificate pe altarul consumului. Un fond de investiţii american este marele câştigător al dezindustrializării Bucureştiului. Compania a avut viziunea de a cumpăra, în anii 2000, fabrici pe bandă rulantă, pe care s-au construit ulterior mall-uri sau hipermarketuri.

Potrivit Gazetei sporturilor, Sulley Muniru, cea mai nouă achiziţie a Stelei, este ridicat în slăvi de foştii săi antrenori. Închizătorul de 22 de ani, adus de la CFR pentru a-l înlocui pe Andrei Prepeliţă, este considerat de Eugen Trică drept cel mai bun mijlocaş central.