Prima pagină, 17 iunie 2016

Adevărul scrie că Mircea Băsescu a fost încarcerat pentru corupţie. Fratele fostului şef al statului a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru traficul de influenţă săvârşit pe lângă magistraţi în favoarea cumătrului său interlop Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Apărătorii săi au anunţat că vor căuta căi extraordinare de atac.

Ziarul Financiar consemnează o declaraţie a noului ministru al Sănătăţii, potrivit căruia sistemul sanitar este de tip feudal, cu privilegii acordate, care împiedică reforma. Ultimele scandaluri din domeniul achiziţiilor au confirmat că finanţările sunt risipite prin complicităţi ale şefilor de unităţi spitaliceşti.

 România Liberă scrie despre birocraţia care omoară porcul din bătătură. Crescatorii se plâng de obligativitatea de a avea alocata o jumătate de hectar de paşune pentru fiecare animal, deşi acestea nu sunt ierbivore.  Fermierii se plâng că autorităţiile, în loc să îi ajute, mai mult îi încurcă.

Jurnalul Naţional observă că “partidul antisistem” al Monicăi Macovei s-a lovit de realitate. M10 n-are nici un consilier județean și un singur primar, într-o comună din Caraș-Severin. Conform legii electorale, un nou eșec, în toamnă, la parlamentare, va duce la desființarea formaţiunii.

Sfert de finală sau final de drum, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. FRF ar fi decis să încheie, după Campionatul European, înţelegerea cu selecţionerul Anghel Iordănescu. În locul său, ar urma să fie adus un antrenor străin, al cărui nume este ţinut, deocamdată, secret.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS