Prima pagină | 16 martie 2018

Adevărul consemnează o decizie bizară a instanţei. Un vasluian a fost declarat mort, deşi a plecat viu din sala de judecată. Bărbatul de 63 de ani din Bârlad a solicitat Tribunalului Vaslui să anuleze o decizie judecătorească prin care, în 2016, a fost declarat decedat. Magistraţii au menţinut sentinţa anterioară, deşi petentul s-a prezentat la instanţă în carne şi oase.

Potrivit Jurnalului Naţional, inundațiile ne-au luat, din nou, pe nepregătite, sute de gospodării fiind afectate de viitură. Deși anual ne confruntăm cu astfel de probleme, strategiile guvernamentale rămân doar pe hârtie. Circa 900.000 de persoane trăiesc în zone cu risc de inundaţii, iar un milion de hectare de teren sunt la mila apelor în România. Pagubele depăşesc 100 milioane de euro pe an. Autoritățile scriu studii de impact care zac prin sertare.

Ziarul Financiar notează că, în România, vreascurile sau cocenii rămân sursa principală de căldură. Doaro locuinţă din trei este conectată de reţeaua de gaze. În Ungaria vecină, raportul este de 7 la 10. Comparaţia dintre cele două state oglindeşte incapacitatea României de a folosi local avantajele naturale, dar abilitatea Ungariei, ţară care importă 90% din gazul necesar, în a-şi crea bogăţie internă pe resursele altora. În acest context, în absenţa oricărei politici pentru susţinerea producţiei de energie pe bază de gaze, a petrochimiei, industriei de îngrăşăminte, industriei farma şi implicit a conectării consumatorilor casnici la reţele, producţia suplimentară de gaze din Marea Neagră pare acum mai degrabă o problemă pentru România.

România Liberă consemnează că tensiunile dintre Marea Britanie şi Rusia se adâncesc, după ce Londra a anunţat că ia în calcul noi măsuri punitive ca reacţie la otrăvirea unui fost spion rus într-un oraş englez, acţiune atribuită Moscovei. Marea Britanie a decis să întrerupă relaţiile diplomatice şi să expulzeze 29 de diplomaţi ruşi. Kremlinul a catalogat deciziile ca fiind “absolut iresponsabile şi provocatoare”, anunţând măsuri similare. Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii s-au solidarizat cu Marea Britanie.

Toate drumurile duc în Gruia, titrează Gazeta Sporturilor. Mai sunt doar două zile până la derby-ul dintre CFR şi FCSB, ocupantele primelor două poziţii în play-off-ul Ligii I. Meciul se anunţă sold-out. Ieri, mai erau disponibile doar 2.000 de bilete.Nicolae Dică pregăteşte marea surpriză: Denis Aliber în locul lui Harlem Gnohere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS