Prima pagină, 16 martie 2016

Un reporter al ziarului Adevărul a pătruns, sub acoperire, în reţeaua clădită pe site-ul rusesc Vkontakte pentru a înţelege fenomenul creat de jocul criminal “Balena Albastră”. Sute de adolescenţi din România sunt în pericol de moarte. Numeroase cazuri de sinucidere au fost raportate în spaţiul ex-sovietic. Jocul, creat de un tânăr rus, presupune acceptarea a 50 de provocări, dintre cele mai sinistre, cea finală fiind aruncarea de pe o clădire sau în faţa trenului.

România Liberă dezvăluie că generalul de brigadă Gabriel Stătescu, noul consilier al premierului Sorin Grindeanu, a avut o relaţie strânsă cu fugarul Sebastian Ghiţă. Firmele de IT aflate sub controlul mogulului din Ploieşti au avut, de-a lungul timpului, numeroase contracte cu SRI, dar si cu alte servicii secrete. Pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis, ieri, un nou mandat de arestare. Între timp, zvonul că afaceristul ar fi fost localizat în Serbia a fost infirmat de procurorul general.

Jurnalul Naţional consemnează o nouă zi neagră pentru România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Statul a mai pierdut patru procese, hotărârile CEDO stabilind daune morale și cheltuieli de judecată de aproape 60.000 de euro în total. O familie de romi din Satu Mare a primit 40.000 de euro despăgubiri pentru rele tratamente și cercetare abuzivă a poliției. Cazul datează din 2008 și este rezolvat acum cu ajutorul organizației ROMANICRISS.

Ziarul Financiar publică un avertisment al Comisiei Europene, potrivit căreia politica economică a României are nevoie de o corecţie. Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, susţine că guvernul nu va admite depăşirea ţintei de deficit bugetar de 3% din PIB, iar dacă va fi vreo temere în această privinţă, vor fi tăiate cheltuielile.

Nebunia Dinamo, titrează Gazeta Sporturilor. Societatea lui Nicolae Badea şi Clubul Sportiv condus de Monica Iagăr s-au aflat din nou faţă în faţă, ieri, dar nu au ajuns la un comporomis. Luni este programată o nouă rundă de negocieri. În lipsa unui acord, baza este în pericol să nu se mai reconstruiască pentru Euro 2022.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS