Prima pagină | 16 ianuarie 2019

Adevărul notează că valul de infracţiuni violente comise de puşcăriaşi care au beneficiat de legea recursului compensatoriu, promulgată de majoritatea PSD-ALDE, a continuat cu imaginile şocante de la Galaţi. Un recidivist condamnat pentru tâlhărie şi furt a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce loveşte cu sălbăticie un bătrân de 76 de ani în scara unui bloc. “De la intrarea ei în vigoare peste 14.000 de deţinuţi au beneficiat de prevederile acestei legi, iar aproximativ 900 dintre aceştia sunt din nou în spatele gratiilor mulţi dintre ei comiţând fapte cu violenţă – crime, violuri şi tâlhării. În următorii 3 ani ne aşteptăm ca 70% din aceştia să se reîntoarcă în puşcării, iar anul acesta să vedem o creştere cu cca 3.000 a numărului de deţinuţi”, a explicat Sorin Dumitraşcu, liderul sindicatelor din penitenciare.

Potrivit Ziarului Financiar, situaţia tensionată de la Complexul Energetic Oltenia, completată de insuficienţa capacităţilor locale de producţie pentru asigurarea consumului intern, au ridicat preţul energiei spot la 631 lei/MWh, în intervalul orar 18-21 de azi energia fiind vândută în fiecare oră cu peste 600 lei/MWh. Cu această „performanţă“ media de până acum a lunii ianuarie face istorie, fiind mai mare decât cea din 2017, una dintre cele mai dificile luni pentru energia românească.

Jurnalul Naţional scrie că imobiliarele intră în Anul Biroului de Sticlă. Investitorii au bătut în 2018 toate recordurile în privinţa achiziţiilor de proprietăţi comerciale, segmentul clădirilor de birouri având cea mai mare creștere din istorie. Plasamentele de 200 de milioane de euro au depăşit de mai bine de cinci ori sumele cheltuite în 2017 de antreprenorii locali. Românii se află astfel pe locul al doilea în topul investitorilor imobiliari din ţara noastră, după sud-africani n Anul 2019 ar putea doborî noi recorduri, pe o piaţă în continuă creştere.

România Liberă consemnează că Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de revocare a procurorului Lucian Onea din cadrul biroului de la Ploieşti al Direcţiei Anticorupţie. Pe când conducea DNA, Laura Kövesi spunea că filiala ploieşteană este o “unitate de elită”, iar preşedintele Klaus Iohannis, care a susţinut-o pe Laura Kövesi până în ultima clipa, pretindea că acuzaţiile lansate împotriva DNA sunt nefondate. Alături de Lucian Onea, tot sub control judiciar este acum cercetat şi fostul său subordonat, procurorul Mircea Negulescu, zis “Portocală”.

Gazeta Sporturilor observă primul zâmbet al Simonei Halep pe terenul de tenis după 5 luni. Românca a debutat cu victorie la Melbourne după o luptă formidabilă, care a durat 2 ore şi 11 minute, împotriva estonei Kaia Kanepi. Românca nu mai câştugase un meci din vara anului trecut, confruntată cu accidentări.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS