Confidenţialitate

Prima pagină | 16 aprilie 2019

Adevărul notează că un traficant de droguri din Satu Mare, prins în flagrant cu “marfă” de peste 25.000 de euro, a fost eliberat de judecători după doar câteva zile de arest preventive. Măsura a fost luată nu pentru individul ar fi nevinovat, ci pentru că procurorul care a instrumentat cazul şi l-a dus în faţa instanţei nu mai avea vechimea necesară pentru a lucra în cadrul DIICOT, ca urmare a schimbărilor legislative promovate de ministrul Justiţiei prin ordonanţă de urgenţă. Profitând de absurdul siţuaţiei, Ioan Gheorghe Ghiulai este în libertate, fără nicio restricţie de circulaţie.

Munca pe bani puțini dispare din România, observă Jurnalul Naţional. Din cei 30.000 de candidaţi care s-au prezentat la ultima Bursă generală a locurilor de muncă, doar 3% s-au angajat.

Potrivit României Libere, din iunie, vom produce din nou tractoare agricole. TAGRO, primul asemenea utilaj autohton de după 1989, a fost omologat de Registrul Auto Român. Preţul de vânzare pentru tractor ar porni de la circa 34.500 de euro. Eventuale accesorii vor putea fi comandate chiar de la producător, uzina IRUM din Reghin.

Ziarul Financiar publică o statistică dezarmantă. Doar zece companii din domeniul producţiei de alimente şi băuturi s-au aflat în 2018 în clasamentul celor mai mari 500 de exportatori din economie. Clasamentul este condus de companii din domenii precum producţia auto şi de companii din energie şi de traderi de cereale.

Țara lui Papură Vodă, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor, care observă degringolada de la Universitatea Craiova. După ce l-a asigurat toată săptămâna că nu e în pericol, Mihai Rotaru l-a demis, ieri, pe Devis Mangia. Corneliu Papură este interimar. Mirel Rădoi, Walter Zenga și Victor Pițurcă sunt doriți pe banca oltenilor.